Přítomnost osobního fitness trenéra je někdy nezbytná

27.06.2023 | Trénink

Cvičíte podle svého a v čase, který vám vyhovuje. Osobního trenéra nepotřebujete, přece za něj nebudete utrácet! Tak přesně tohle si myslí většina lidí. Někdy je však přítomnost fitness kouče naprosto nutná. Kdy byste o něm měli uvažovat i vy?

Fitness nadšenci jsou při investicích do trenéra většinou opatrní. Problémem mohou být převážně finanční náklady, nicméně mnozí z těchto certifikovaných odborníků ve skutečnosti jsou schopni vypracovat zajímavé a cenově dostupnější nabídky. Kdy a proč o trenérovi vážně popřemýšlet?

Nevíte, jak začít

Osobní trenéři s vámi spolupracují z důvodu, aby vám pomohli navrhnout poutavý cvičební režim. Také zajišťují, že budete bezpečně procvičovat všechny svalové skupiny. Zároveň jsou vynikajícími motivátory pro začátečníky, kteří se potřebují posunout.

Nevidíte výsledky

Pokud pravidelně cvičíte několik týdnů nebo měsíců a nedosahujete svých cílů (ať už se snažíte zhubnout, zlepšit svůj výkon ve sportu nebo vybudovat sílu), je pro vás trenér nesmírně užitečný. Může vám navrhnout způsoby, jak změnit nebo vyladit vaše tréninky, aby byly efektivnější.

Nemáte disciplínu

Pořád se na něco vymlouváte? Pro cvičení není vhodná doba, čas nebo fyzická forma? Vědět, že máte schůzku s profesionálem, za kterou si navíc zaplatíte, vám poskytne motivaci zvednout se z gauče. Ostatně, je snadné polevit, když po svém boku nemáte nikoho, kdo by vás povzbudil.

Potřebujete získat zkušenosti

Ať už se chcete naučit, jak správně zvedat činky nebo dělat nové cvičení, trenér je bohatým zdrojem znalostí. Můžete si například myslet, že se musíte zaměřit na kardio, abyste zhubli, ale už vám uniká nutnost silového a základního tréninku. Trenér, do něhož investujete, zkrátí dobu, kterou potřebujete k dosažení svých cílů. Vše vám totiž sestaví přímo na míru. Situaci vidí jasněji (zvenčí) a nabídne nový pohled na věc.

Čím začít?

Pokud máte nějaký konkrétní zdravotní problém, o cvičení se poraďte se svým lékařem. Spolupracujte i s fyzioterapeutem (pokud ho máte). Váš trenér se jeho prostřednictvím bude informovat o tom, jaké cviky byste měli (nebo neměli) dělat. Ujistěte se, že je trenér zkušený, případně si vyžádejte všechny kurzy nebo certifikace, které absolvoval. Cena osobního tréninku se pak liší v závislosti na tom, kde žijete, a na zkušenostech a vzdělání daného trenéra.

Zdroje: názor autora - celý článek






Celkem 0 komentářů

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)

Palačinky

(1 hlasů)

Snídaně z lásky

(38 hlasů)

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat