Jednoduché cviky s kettlebellem pro zadek pevný jako skála

21.05.2023 | Trénink

Kettlebell je druh závaží, které se používá ke cvičení. Obvykle má tvar koule s držadlem a používá se k nejrůznějším cvikům. Jak s ním správně cvičit a jaké cviky vybrat pro jakou svalovou partii?

Výhody cvičení s kettlebellem

Kettlebelly jsou skvělé na procvičení celého těla a jsou nástrojem pro budování síly a výkonu. Navíc jsou i docela všestranné a lze je použít k zacílení na různé svalové skupiny, například na hrudník, záda a nohy. Cviky jsou ideální pro všechny od začátečníků až po pokročilé kondiční cvičence. Začátečníci by se měli zaměřit na zvládnutí základních pohybů, jako jsou švihy a dřepy. Jakmile zvládnete základy, můžete přejít k pokročilejším cvikům, jako jsou třeba shyby. (1)

Švihové a zvedací pohyby kettlebellu procvičují břišní svaly, spodní část zad a hýždě. Navíc tyto pohyby zlepšují kardiovaskulární kondici, protože se zvyšuje tepová frekvence a pálí se kalorie. Cvičení s kettlebell lze provádět kdekoli s minimálním vybavením. (2)

Jak na to

Kettlebelly jsou relativně levné a snadno skladovatelné, takže jsou skvělým doplňkem každé domácí posilovny. Při správné formě a technice můžete s jediným kusem náčiní procvičit celé tělo. Pro začátek se seznamte s různými typy kettlebellů, které jsou k dispozici. Kettlebelly se vyrábějí v různých velikostech a hmotnostech, proto je důležité vybrat si takové, které odpovídají vaší fyzické zdatnosti. Pro začátečníky se doporučuje lehčí váha, zatímco zkušenější cvičenci mohou sáhnout po vyšší hmotnosti. (3)

Jakmile si vyberete správný kettlebell, je čas začít. Začněte se základními cviky, jako je dřep, švih a tlaky. Ty vám pomohou rozvíjet techniku a budovat sílu. Dbejte na správnou formu, protože je klíčová pro předcházení zraněním. Pro trénink celého těla můžete přidat některé pokročilejší cviky, jako jsou shyby, clean and jerk a tlaky nad hlavou. Tyto cviky jsou náročnější a vyžadují více koordinace. (4)

Chcete-li při cvičení s kettlebell zůstat v bezpečí, je důležité se nejprve zahřát. Začněte lehkým protažením a dynamickými pohyby, abyste připravili svaly a klouby. To vám pomůže vyhnout se zranění a zajistí, že z tréninku vytěžíte maximum. Při cvičení je důležité nezapomínat na přestávky, když je to potřeba. (5)

Při cvičení s kettlebellem používejte správnou techniku. To vám pomůže vytěžit z tréninku maximum a vyhnout se zranění. Zaměřte se na to, abyste měli zapojený střed těla, používali nohy k řízení pohybů a udržovali rovná záda. V neposlední řadě se nezapomeňte při cvičení bavit, jen tak si totiž udržíte motivaci. (5)

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6458586/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6458586/, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6458586/, (4) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6458586/, (5) Názor autora






Celkem 0 komentářů

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Dršťková polévka

(2 hlasů)

Lasagne

(2 hlasů)

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat