Posilovna posílí i vaše libido

30.05.2022 | Psychika

Přemýšlíte, že byste přesunuli své sportovní aktivity pod střechu, třeba do posilovny? Pak děláte správně. Nejenže uděláte něco prospěšného pro svou fyzičku a postavu, ale také pro svůj milostný život!

Jak pravidelný pohyb ve fitness centru ovlivňuje sex? Máme pro vás hned 5 příkladů (1)!

Příklad č. 1: Lépe se soustředíte

Možná to také znáte – zatímco váš partner se snaží, seč může, vy i během milování myslíte na to, že zítra nesmíte zapomenout koupit maso na nedělní oběd, že přijede i tchyně a že musíte zdůraznit dětem, aby nemluvily o tom a onom. Najednou je po všem a vy jste si vlastně zas tak moc neužila... Pravidelné cvičení vás naučí lépe vnímat své tělo a soustředit se jen na něj. A to se během milování rozhodně hodí! Už žádné rozptylování se nejrůznějšími domácími povinnostmi! Vaše mysl bude zcela koncentrovaná na jediné – na sex a potěšení z něho!

Příklad č. 2: Rychleji dosáhnete uspokojení

To je dokonce potvrzeno výzkumem! Ženy, jež pravidelně sportují, dosahují snáze a rychleji orgasmu, jsou celkově vzrušivější. Nejenže mají silnější krevní oběh (který spolehlivě a rychle přivede krev na ta správná místa), ale navíc u nich lehce stoupne i hladina testosteronu, který při sexu významně pomáhá i ženám – zvyšuje totiž libido. Ideální je, když si sport i milování dopřejete ve stejný den.

Příklad č. 3: Budete mít na milování větší chuť

Když už jsme zmínili zvýšené libido díky testosteronu, jehož hladinu v těle nám sport pomáhá zvyšovat, musíme se zmínit i o dalších „příjemných“ hormonech. Během pohybové aktivity se do těla vyplavuje i oxytocin, tedy „hormon štěstí“, který zajistí lepší náladu. A také se při sportu snižuje míra stresu (respektive hladina kortizolu), jemuž každý den čelíme. A jak víme, stres a sex nejsou nejlepší přátelé (i když milování také dokáže nějaký ten stres odbourat, tedy pokud na ně máme při všech těch starostech vůbec chuť). Tenhle hormonální koktejl v našem těle zajistí, že budeme mít na sex větší chuť.

Příklad č. 4: Zvýší se naše výdrž

Milování je fyzická aktivita. A k ní naše tělo potřebuje nějakou tu energii. Budeme-li mít díky cvičení lepší fyzičku, budeme mít i více energie na sex. To je celkem logické. Takže už žádné křeče unavených svalů při složitějších polohách, než je misionář, žádné vyčerpání už během předehry, které nám brání v dosažení orgasmu. Sportovní aktivity nám zkrátka zlepší i ty postelové!

Příklad č. 5: Budeme se mít radši

Tedy nejen sebe jako osobnost, ale především své vlastní tělo. Spousta žen se za svou postavu stydí, dokonce i před partnerem! Díky sportování se ale naše postava začne pěkně tvarovat – a které ženě by tato skutečnost nezvedla sebevědomí? Vyšší sebevědomí rovná se lepší uvolněnost, jež se rovná více slastných prožitků během milování.

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5963213/






Celkem 0 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat