Spálit ještě více kalorií není nemožné

Omezit přísun jídla je jeden ze způsobů, jak ztratit na váze. Vystavět si svalovou hmotu a spalovat více kalorií je druhý způsob. Ale existuje ještě třetí možnost – zrychlit metabolismus. Jak na to?

Do plavek už se sice svlékne v toto roční období málokdo, přesto není potřeba začít na zimu „kynout“. Než se člověk naděje, jsou tu vánoční večírky a plesová sezona a upřímně – i plesové šaty toho dokážou odhalit poměrně hodně… Pokud si chcete svoji figuru ještě o trochu vylepšit, máme pro vás několik tipů, jak zrychlit spalování a s přebytečnými kily zatočit.

Kardio cvičení

Vytrvalostní sporty rozhodně nepodceňujte. Stačí jen 45 minut na kole a metabolismus pracuje rychleji ještě dalších 12 hodin.

Snídejte

I když to znamená trochu si přivstat, pokuste se ráno sníst alespoň malé sousto, abyste začali den plní nové energie. A pokud ráno na jídlo nemáte ani pomyšlení, vyzkoušejte ovoce nebo jogurt – i to pomáhá zrychlit metabolismus.

Dostatek spánku

Možná to zní jako paradox, ale kdo spí málo, zpomaluje si spalování. Kromě toho vede únava k atakům hladu a posiluje problémy s váhou, respektive ztěžuje hubnutí.

Posilujte

Svalová hmota, kterou si stavíme při posilování, spaluje kalorie i v klidovém stavu. Můžete proto jíst i o trochu více a přesto neztloustnete.

Okořeňte si to

Kapsaicin v chilli a kajenském pepři dodá běžným potravinám na chuti a podpoří metabolismus. Pozor si dejte, pokud máte citlivý žaludek – abyste se při jídle nezapotili.

Dostatek tekutin

Slyšíte to pořád dokola – a je to pravda. Každý den byste měli pít dostatek tekutin. Tím podpoříte zažívání a nakopnete metabolismus. Příliš mnoho vody ale také není zdravé, takže okolo dvou litrů denně (vedle dalších tekutin) je tak akorát.

Intervalový trénink

Pokud si do pohodového tréninku přidáte sem tam lehký sprint, dosáhnete větších a rychlejších úspěchů. Takzvaný intervalový trénink pomáhá totiž podpořit krevní oběh a látkovou výměnu.

Dýchejte

V pauze si stoupnout k onu a zhluboka dýchat – tím si vyčistíte hlavu a jen tak mimochodem zajistíte i lepší prokrvení orgánů, což vede k posílení metabolismu.

Smějte se

Že občas nevyjde všechno podle plánu? Tak se tomu prostě zasmějte! Uvolňující smích pozvedá náladu, zvyšuje srdeční frekvenci a spaluje celou řadu kalorií.

Zdroj: life line






Celkem 1 komentářů

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Velké jablkové palačinky

(19 hlasů)

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat