Neznámé potraviny pro krásnější figuru

18.11.2021 | Hubnutí

Bohužel většina potravin, které dobře chutnají, nejsou zrovna nejzdravější. Naštěstí existují i potraviny, které jsou skvělé, ale většina lidí nemá odvahu je koupit, jelikož je neznají. Pojďme se na některé z nich podívat, opravdu stojí za to.

Baby kokos

Jak překlad napovídá, tak se jedná o mladý zárodek kokosu, který se od svého staršího bratra liší v mnoha bodech. Mladý kokos obsahuje mnohem více minerálních látek a vitaminů. Vypitím vody z mladého kokosu do sebe dostaneme například sodík, draslík, hořčík, vápník, ale také vitamin C, vitaminy B, a dokonce i trávicí enzymy. Kokosová voda je vhodná pro každého sportovce, ale také pro domácí cvičení, jelikož dodává energii, hydratuje organismus, snižuje svalové napětí, napomáhá k regeneraci a pomáhá při zažívacích problémech.

Pitahaya

Možná tento název slyšíte úplně poprvé, ale toto ovoce zaujme všechny svým vzhledem a často se mu říká dračí ovoce. Jedná se o plody kaktusu z jižního Mexika a Střední Ameriky, které jsou výrazným zdrojem vitaminu C, vápníku, fosforu, vlákniny. Konzumace prospívá srdci i játrům a ovoce opět napomáhá k regeneraci organismu.

Makadamové ořechy

Tento druh ořechů spadá k těm nejvýživnějším a nejchutnějším, jelikož jejich chuť je jemně nasládlá až krémová. Také obsahují všechny esenciální aminokyseliny, omega-3 a omega-6 mastné kyseliny. Dále snižují hladinu LDL cholesterolu (ten špatný), uklidňují organismus, když je ve stresu a jsou zdrojem mnoha vitaminů a minerálů.

Moruše

Svým vzhledem nejsou sice moc přitažlivé, ale svou chutí a účinkem na organismus jsou naprosto úžasné. Obsahují především vitamin C, který dodává tělu energii a dokáže nás nakopnout ke cvičení. Moruše jsou také skvělé díky svým antioxidantům a moranolinu, který zpomaluje vstřebávání sacharidů, a tím udržuje stabilní hladinu cukru v krvi. Laickými slovy, máme menší chuťové výkyvy a nesníme po vydatném obědě ještě půlku ledničky.

Fazole adzuki

Tento druh fazolí se mírně liší od obyčejných luštěnin, které dobře známe a to svou snazší stravitelností. Tělu dodávají značnou dávku fosforu, vápníku, hořčíku, draslíku, zinku a mnoho vitaminů. Jsou skvělé také svou chutí, která je překvapivě nasládlá až oříšková, tudíž se skvěle hodí na zdravé pečení, například do brownies.

Ve světě jídla existuje spousta chutných a hlavně zdravých potravin, ale bohužel v naších končinách nejsou nejznámější. Nebojte se zkoušet nové věci. Na internetu jistě naleznete o dané potravině spousty informací, ať už o její prospěšnosti na tělo, tak i o způsobu vaření. Takto si svůj zdravý jídelníček krásně oživíte a rozšíříte jej o něco nového a dobrého.

Zdroj: Johanka Mo, eatthis.com, verywellhealth.com






Celkem 1 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat