S citronem ve vodě po ránu vykročíte vstříc krásné pleti

19.03.2023 | Zdraví

V poslední době je čím dál tím populárnější pití vody s citronem po ránu. Konzumace citronů je skvělým způsobem, jak získat denní příjem vitaminu C. Má ale voda s citronem nějaké další benefity a má slibovaný vliv na hubnutí?

Dostatek tekutin

Ujistěte se, že každý den pijete dostatečné množství vody, je to totiž zásadní pro celkové zdraví. Ne každému ale chutná obyčejná voda a ve větších městech navíc může mít kohoutková voda nepříjemnou pachuť. Použití citronové šťávy k ochucení vody vám může pomoci pít více a doplňovat tak tolik potřebné tekutiny. Ke šťávě z citronu se dá přidat i máta, nebo jiné ovoce a trocha ledu. Výsledkem je chutný drink téměř bez kalorií a cukru, který efektivně doplní pitný režim a podpoří hubnutí. (1)

Zdroj vitaminu C

Citrusové plody, jako jsou citrony, obsahují vitamin C, hlavní antioxidant, který pomáhá chránit lidské buňky. Kromě toho vitamin C pomáhá tělu syntetizovat kolagen, vstřebávat železo a produkovat hormony. (2)

Dostatek vitaminu C pomáhá udržovat pevnou imunitu a tělo není náchylné k některým infekcím. Tento vitamin navíc dokáže fungovat jako prevence proti únavě a nespavosti. Jako bonus zlepšuje i stav pokožky a zamezuje suchosti očí a úst. (3)

Jak je to s tím hubnutím?

Pití citronové vody vám může pomoci zvýšit příjem vody, což se často doporučuje jako strategie při hubnutí. Nicméně existují jen omezené důkazy, které by to dokazovaly. Ranní voda s citronem není žádný kouzelný nápoj, po kterém se rychle hubne, ale zvýšený příjem tekutin dokáže podpořit hubnutí. Navíc se lépe i cvičí, pokud je vaše tělo dobře hydratované. (4)

Citronová voda je skvělou alternativou sladkých nápojů. Obsahuje totiž minimum kalorií a je příjemně ochucená a osvěžující. Citronová voda může zabránit i prudkému nárůstu hladu.  Pokud máte po jídle stále chuť na další jídlo, smíchejte 1 šálek teplé vody se šťávou z 1/2 citronu a špetkou citronové kůry. (5)

Krásná pleť

Citronová voda vám může pomoci na cestě k čisté pleti, díky vitaminu C. Vitamin C je silný antioxidant, který může pomoci při redukci jemných vrásek a zlepšit celkový vzhled pleti. Není to však zázračný lék. Konzumace ovoce a zeleniny s vysokým obsahem vitaminu C, jako jsou brambory, paprika, jahody a citrusové plody, vám pomůže bojovat proti poškození pleti a procesům přirozeného stárnutí. (6)

Zdroj: (1) Názor autora, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7285147/, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5409678/, (4) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7416131/, (5) Názor autora, (6) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5387039/






Celkem 0 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat