Ploché břicho pro lenochy

Spousta cvičení, zdravá strava a dostatek pohybu: to vše potřebujete pro ploché břicho, že? Vlastně – ne tak docela, protože s těmito triky to zvládnete i bez cvičení.

Tyto rady jsou samozřejmě z dlouhodobého hlediska mnohem účinnější v kombinaci s dostatkem pohybu nebo sportu. Pokud na to ale chcete jít pomalu, ale nechcete se vidiny plochého břicha vzdát, můžete se řídit těmito jednoduchými pravidly. Nejlepší, co uděláte, je začít hned (protože je to opravdu snadné!).

Jezte pomalu

Pomalá konzumace jídla má mnoho zdravotních účinků. Když totiž oběd nebo večeři hltáte, tělo pomaleji reaguje pocitem sytosti, protože na to nemá čas. Navíc rychlé stravování může často vyústit v křeče v břiše. Pokud však budete jíst své jídlo pomalu a každé sousto žvýkáte alespoň 50krát, budete se rychleji cítit sytí a podle toho sníte méně. Pokud vám 50 zní zpočátku jako hodně, měli byste začít s 20 a pak postupně zvyšovat.

Dostatek spánku

Je nesmírně důležité dát tělu čas na zotavení a doplnění zásob během spánku. Dostatek spánku je základním požadavkem pro zdravé tělo, a proto hraje důležitou roli i pro postavu. Při dodržování zdravé stravy a spánku více než sedm hodin každou noc můžete zhubnout v průměru více.

Dostatečně pijte

Pití dostatečného množství vody je základ a konec všeho. Nezáleží na tom, zda chcete ploché břicho nebo ne. Měli byste tedy vypít kolem dvou litrů denně (funguje například i neslazený čaj). Nejlepší je nesycená voda, protože neokyselí organismus a nezanechá nepříjemný pocit v žaludku. Pokud pijete příliš málo, vaše tělo na to bude reagovat – sníží se produkce energie a místo spalování bude tuky ukládat.

Zelený čaj

Abyste se dostali na dva litry tekutin denně, můžete si dát i zelený čaj. Nápoj vás nejen probudí, ale prokazatelně pomáhá i při hubnutí. Zelený čaj je plný antioxidantů, což z něj dělá skutečný nápoj na spalování tuků. Zelený čaj navíc obsahuje dostatek kofeinu, který jako stimulant může zvýšit spalování tuků. Několik šálků denně pomůže spálit asi 70 kalorií denně.

Jezte bílkoviny

Strava bohatá na bílkoviny (vejce, nízkotučný tvaroh, luštěniny, kuřecí prsa atd.) zvyšuje spalování tuků, protože vysoký příjem bílkovin zrychluje metabolismus a snižuje chuť k jídlu. Pokud pak snížíte obsah sacharidů, tělo je nucené odbourávat přebytečný tuk. A pokud to doplníte lehkým cvičením (chůze, jízda na kole), půjde to ještě snadněji!

Zdroj: názory autora - celý článek






Celkem 0 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat