Na noc si rozhodně dopřejte tvaroh

26.04.2024 | Zdraví

Patříte k vášnivým vyznavačům fitness a překvapilo vás, že někteří lidé z tohoto světa jedí tvaroh na noc? Proč to tak dělají? Odpovíme vám v tomto článku.

Tvaroh na noc

Tvaroh je chutná a výživná svačinka, kterou si můžete dopřát kdykoli během dne, ale jeho konzumace v noci může mít zvláštní účinky na zdraví. Tvaroh je druh sýra vyráběný ze sraženého mléka a je skvělým zdrojem bílkovin, vápníku a dalších důležitých vitaminů a minerálů. Konzumace tvarohu v noci vám pomůže zůstat déle sytí, a navíc dodá vašemu tělu řadu důležitých živin. (1)

Při konzumaci na noc vám tvaroh může pomoci dobře si odpočinout. Tvaroh obsahuje tryptofan, aminokyselinu, která pomáhá regulovat cyklus spánku a bdění. Konzumace tvarohu v noci vám také pomůže vyhnout se konzumaci nezdravých večerních svačin, které mohou narušit váš spánek. Je to mnohem zdravější alternativa k obvyklým nočním pochoutkám, jako jsou chipsy a sladkosti. (2)

Přínosy tvarohu

Tvaroh je také skvělým zdrojem vápníku, který je nezbytný pro udržení zdravých kostí a zubů. Konzumace tvarohu v noci může pomoci doplnit vápník, který vaše tělo během dne ztrácí, a může také pomoci předcházet nedostatku vápníku. Vápník je také důležitý pro stahování svalů, takže noční konzumace tvarohu může pomoci udržet vaše svaly uvolněné a vaše tělo v pohodovém stavu. (3)

Noční konzumace tvarohu může také pomoci předcházet zažívacím potížím a dalším problémům s trávením. Tvaroh je skvělým zdrojem probiotik, která pomáhají udržovat vaše střeva zdravá. Tvaroh je skvělým zdrojem bílkovin, vápníku a dalších důležitých vitaminů a minerálů. Pokud tedy hledáte zdravou a chutnou noční svačinku, můžete s klidným svědomím vyzkoušet tvaroh. (4)

Čím si tvaroh dochutit

Tvaroh lze ochutit bylinkami, kořením, ovocem a zeleninou. Mezi oblíbená ochucovadla tvarohu naslano patří česnek, pažitka, petržel, kopr, bazalka, oregano, rozmarýn, tymián, chilli papričky, rajčata, papriky, cibule, olivy, kapary a různé druhy sýrů. Nicméně nejčastěji se jí pravděpodobně nasladko, takže chutná skvěle s banánem, jablkem, jahodami, marmeládou, ořechy nebo granolou. Záleží čistě na vašich preferencích. Tvaroh je všestranná a chutná surovina, kterou lze použít do různých pokrmů. Lze jej využít jako přílohu, svačinu, pomazánku, přísadu nebo polevu a lze jej snadno ochutit. (5)

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7766425/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7766425/, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7766425/, (4) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7766425/, (5) Názor autora






Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Pečený losos s chřestem

(1 hlasů)

Tofu stir-fry se zeleninou

(1 hlasů)

Salátová mísa s quinoou

(1 hlasů)

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat