Fitko prostě nebaví každého

05.10.2022 | Fitness

Za štíhlou postavu nemusíte dát nutně miliony. Občas stačí, když vyběhnete prostě ven. Tam je totiž nespočet možností, kde si můžete vyrýsovat bříško, zpevnit nohy a zadeček úplně zadarmo.

Máme po vás pár tipů kam vyrazit a jak si zasportovat venku.

Zaběhej si

Určitě máte ve svém okolí příjemný park, cyklostezku, les nebo polní cestu, kam se dá vyběhnout. Zvolte si svoje tempo a běžte podle toho, jak se cítíte. Pokud vás přepadne únava, zastavte se a chvíli se projděte. Rozhodně si hned nesedejte na lavičku nebo do trávy či sněhu. Svaly by rychle vychladly a to není dobře. Po běhu je ještě chvíli udržíte zahřáté chůzí a potom se ještě protáhněte. Nezapomeňte si sebou vzít láhev s vodou a pokrývku hlavy proti slunečním paprskům nebo mrazu.

Zajdi do venkovní posilovny 

Venkovní posilovna rozhodně není žádná ostuda a vy můžete být při svém tréninku na čerstvém vzduchu. Venkovní posilovny najdete v parcích, na sídlištích, u škol a podobně. Taková outdoorová posilovna vám nabízí třeba žebřík, bradla, hrazdy a rotopedy. A ani v tomto případě pro vás zima nebude překážkou. Venkovní cvičení je účinné a zadarmo, to jsou jeho dva obrovské benefity. Cvičit venku je dnes populární a třeba budete inspirovat ostatní, kteří by se jinak potili v uzavřených prostorách. 

Vezměte si parťáka 

Není od věci, když vám společnost pod širým nebem dělá třeba vaše kamarádka, obzvláště pokud cítíte ostych. Ve dvou se ho zbavíte snáz a můžete si pomoct i při cvičení. Navzájem si s kamarádkou můžete kontrolovat správné držení těla u jednotlivých cviků, a nebo se podporovat při výdrži. 

Cyklostezky pro všechny

Cyklostezky jsou vděčné místo pro všechny sportovní nadšence. Chytnete vítr do vlasů a to se vám ve fitku na páse nebo rotopedu prostě nestane.  

Zdroj: názor autora - celý článek






Celkem 0 komentářů

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat