Procházkování spálí až stovky kalorií

24.06.2022 | Hubnutí

Ještě jste nenašli sport, který by vám v žádném ohledu nevadil? Už ho nehledejte. Každý den se projděte v přírodě, pusťte si k tomu oblíbenou hudbu a kila budou dolů padat sama. Navíc budete šťastnější, než kdy dřív!

Chcete před létem shodit ta nadbytečná kila, aniž byste museli trávit čas v posilovně, nebo se potit na běžeckých stezkách? Snadná pomoc. Obyčejnou chůzí docílíte vysněných křivek, nemusíte se bát počátečních investic, a navíc je to skvělý způsob relaxu. Také se touto formou „cvičení“ zbavíte 250 až 600 kalorií, tedy pokud urazíte 10 000 kroků (1). Jak maximálně využít každodenní procházky?

Střídejte klidové tempo se svižnějším

Až dnes vyrazíte na čerstvý vzduch, nejprve jděte pět minut pomalejší chůzí, abyste se zahřáli. Poté trochu „šlápněte do pedálů“ a na deset minut nakopněte tempo. Nezapomeňte používat ruce, i pohyb ramen pomáhá spalovat tuky! Pak si zase vydechněte lehkým krokem a v tomto duchu pokračujte. Dobrá rada nad zlato? Zkuste zatáhnout břicho tak, abyste nezadržovali dech – tím skvěle zformujete oblast břicha (1).

Pusťte si k tomu hudbu

Ticho možná léčí, jak se říká, ovšem chodit při něm nenese rychlé výsledky, které jsou teď potřeba. Výsledky studie (2) provedené na jedné americké univerzitě prokázaly, že ženy, které chodily a poslouchaly hudbu, zredukovaly svou váhu daleko rychleji než jejich kolegyně, co se procházely v tichosti. Pusťte si tedy své oblíbené písně a hubnutí půjde jako po másle!

Vydejte se do přírody, má to svůj důvod

Asi se shodneme na tom, že ať děláte cokoli, mělo by vás to bavit. To je alfa i omega úspěchu! Chcete cítit na procházce opravdovou radost? Vyhněte se rušným ulicím a městu celkově. Závěry průzkumu americké organizace pro duševní zdraví prokázaly, že pobyt v přírodě způsobuje pocit štěstí a navozuje duševní pohodu (3). Co víc si přát?

Zdolejte i nerovný terén

Chůze po rovině je samozřejmě v pořádku, ale pokud před sebou na trase spatříte kopec, postavte se mu čelem a neberte před ním do zaječích. Stoupáním se buduje více svalů, což má vliv i na zrychlování metabolismu. A rychlejší metabolismus rovná se efektivnější hubnutí (3). Tak na který krpál to dnes vidíte?

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1071504/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8455907/, (3) názor autora






Celkem 1 komentářů

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Italská fazolová polévka

(5 hlasů)

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Pizza šneci

(1 hlasů)

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat