Komentáře k článku

Siraellen 17.03.2023

Nesladim

Zuzana 13.03.2023

Autoři též napsali, že je potřeba dalších studií - zatím je to první informace tohoto typu, kterou je potřeba ověřit. Na přečtení a porozumění článku je potřeba lepší angličtinu a vědecký background.

Zuzana 13.03.2023

Prosím autorku i ostatní, aby si ten článek v nature medicine přečetli ještě jednou. Při metabolizmu stevie (steviolglykosidů) určitě erytritol nevzniká. Jsou to dvě různá sladidla! Ten článek poukazuje na to, že erytritol zůstává v krvi až 4 dny a může zvyšovat srážlivost krve - ne stevie! - ale sledovali to na jedincích, kteří již zdravotní problémy mají - diabetes 2. typu, obezitu, KVO...

bronislav 13.03.2023

Snad to nebude až tak hrozne s tou stévii když se to nepoužívá často ne? Sem tam stévie sem tam med v malém množství neuškodí.

Zuzana bronislav 13.03.2023

Občasné použití skutečně neškodí. Tak jako cukr v rozumném množství neškodí. Důležitá je četnost, nejen velikost porce.

Ivana Filoušová 12.03.2023

Stévie je odporný hnus.

vapanc 12.03.2023

Tihleti prý,možná snad ,jsou u mmě vypatlanci,kteří akorát kalí vodu

ján 12.03.2023

Je to zrejmý konkurenčný boj...

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat