Sportování po práci by se mělo stát rutinou

Znáte ty nepříjemné otázky, které vás často po práci mučí? Fitko, nebo televize? Sport, nebo gauč? Samozřejmě víte, že pocit po tréninku je super, je to spíš přemlouvání předtím, které vám dělá největší potíže. Máme pro vás tipy, jak sami sebe motivovat a jít si zaběhat třeba rovnou z kanceláře.

Když na vás po náročném dni volá gauč a televize, bylo by tak krásné trénink prostě zazdít. Ale pak by vám zase chyběl ten skvělý pocit po sportu. A tak vás vaše svědomí mučí pořád dokola.

Mějte své cíle na očích

Položte si otázku, proč to všechno vlastně děláte. A odpovědi si pečlivě zapište. Mít cíle je fajn, ale napsat si je je mnohem lepší. Hlavně, když si poznámky dáte tak, abyste je stále viděli. To vám bude připomínat, proč chodíte pravidelně sportovat. Ať už se chcete naučit chodit po rukou, zhubnout pár kilo nebo toužíte po velkých svalech, písemná připomínka vám bude udržovat motivaci.

Naplánujte si sportovní dny

Průzkum ukazuje, že ten, kdo má naplánované a pevně stanovené sportovní dny, nejlépe přímo v kalendáři, méně tréninky vypouští. Plánujte si nejlépe týden dopředu, které dny půjdete do fitness nebo běhat. Po tréninku si můžete úkol odškrtnout. A to vám dobrý pocit jenom zvýší.

Nastavte si upomínku

Pokud máte pevný tréninkový plán, nastavte si upomínku v mobilu. Když vám třeba hodinu před plánovaným tréninkem pípne upomínka, těžko pak můžete „zapomenout“, protože jste přece měli tolik práce.

Pořádně se nasnídejte

Příprava na dobrý trénink večer začíná už po probuzení. Správná snídaně pomůže tělu v pohodě přestát celý den a zajistí tak dost energie pro trénink. A samozřejmě nezapomínejte ani na oběd.

Připravte si svačinku

Může se stát, že i přesto, že se vydatně nasnídáte a oběd také neodbudete, přepadne vás večer hlad. Předejít pocitu prázdného žaludku, který by mohl následně vést k nájezdům na ledničku, můžete tím, že si 45 minut před tréninkem dáte zdravou svačinku.

Převlečte se už v práci

Jasně, je to trochu pro opravdu zaryté sportovce, zvlášť když jdete plavat a musíte se ještě nějak veřejně přepravovat, ale je to velmi účinné! Berme však v úvahu běžný sportovní oblek… Když si zvyknete, převléci se ještě před tím než odejdete z práce, prakticky úplně potlačíte riziko, že si to cestou ještě rozmyslíte.

Zdroj: názor autora - celý článek






Celkem 1 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat