Chyby při dietě odnese stav vaší pleti

Ve většině případů je pleť odrazem jídelníčku. Můžete používat nejrůznější speciální krémy, ale pokud nedáte pokožce dostatek kvalitních živin a vitaminů zevnitř, nemůžete čekat zázraky. Proto si dejte pozor na to, co jíte a vyměňte například svoji oblíbenou kávu za zelený čaj!

V životě každého člověka přijde doba, kdy mu jeho zrcadlo nabídne obraz, který se mu nelíbí. Zejména něžné pohlaví vnímá stárnutí kůže velmi citlivě. Každá další vráska na obličeji ženám připomíná, že proces stárnutí je nezastavitelný. Vnímáte to stejně? I přes to, že o pleť pečujete nejrůznějšími, často velmi drahými přípravky, elixír mládí bohužel zatím neexistuje. Dopad přibývajících let však můžete zmírnit.

Jak oddálit vrásky?

Nejlepší co pro sebe, své tělo a hlavně svoji kůži můžete udělat, je zaměřit se na to, co jíte. Zdravá a vyvážná strava, a v ní obsažené vitaminy a minerály, jsou hlavním zdrojem živin pro krásnou a pružnou pokožku! Příklad si lze vzít třeba na jihu Evropy a u tamních obyvatel, kteří se stravují trochu jinak než my Češi (1).

Středomořské stravování je hit!

Středomořská strava je totiž ideální jak pro hubnutí, tak i pro krásu! A to díky tomu, že se skládá převážně z ryb, olivového oleje, ovoce a listové zeleniny. Například kvalitní olivový olej, červené víno a rajčata jsou bohaté na antioxidanty, které chrání pokožku před sluncem. Neméně podstatný je i vysoký obsah omega-3 mastných kyselin. Ty zase dodávají pokožce pružnost a udržují kožní buňky ve formě (2).

Hydratujte, a to nejen krémem!

Dostatečný pitný režim pomáhá odstraňovat toxiny z těla. Pravidelný přísun vody zajišťuje pevnou, vyhlazenou a vláčnou pleť! Ideální je zkombinovat vodu například s citronem nebo mátou. Na přeslazené limonády zapomeňte (3)!

Vegani a vegetariáni

Pokud přestanete konzumovat maso a nahradíte ho spoustou čerstvé zeleniny, ovocem a různými oříšky a semínky, váš obličej bude jen zářit. Je to proto, že veganská strava je zdrojem mnoha antioxidantů, které chrání kůži před buněčným poškozením. V tomto případě však nezapomínejte dodávat tělu i dostatek kvalitních bílkovin (4).

Vyměňte kávu za čaj

Jestliže si rádi a často dopřáváte různé variace slazených kávových nápojů, zbystřete. Na kráse se vám to určitě odrazí. Radši si dejte zelený čaj, jehož vysoký obsah antioxidantů je lepší než pleťový krém (5).

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7146365/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK557733/, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6315424/, (4) www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK396513/, (5) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2855614/






Celkem 1 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat