Prostreno.cz

Fígle za pár kaček na odstranění černých teček

Už vám pomalu docházejí nápady, jak se černých teček jednou provždy zbavit? Zasaďte jim „smrtící ránu“ pomocí horké páry, ledu nebo česneku. Pokud jste fanouškem esenciálních olejů, i ty můžete využít ve svůj prospěch!

Jak černé tečky vypadají, to s naprostou jistotou ví zřejmě každý. Proč se ale tvoří? Když to vezmeme laicky, tak jde o ucpané pleťové póry, v jejichž jádru jsou nečistoty smíchané s přebytečným mazem a odumřelými kožními buňkami. Příčin jejich vzniku může být spousta, za ty nejčastější však dermatologové považují předchozí problémy s akné či hormonální změny spojené s užíváním antikoncepce. K rozvoji černých teček ovšem přispívá i nevhodná kosmetika, nadměrné opalování nebo kouření. Jak na ně vyzrát?

Napařování. Fígl za hubičku

Horká pára je efektivní a hlavně levnou metodou na otevření ucpaných pórů i celkovou očistu pleti. Nalijte tedy do větší nádoby vroucí vodu, zaujměte pozici a přikryjte si hlavu ručníkem tak, aby žádné „teplo“ neuniklo. Přidáte-li navíc i esenciální oleje, účinek samotné inhalace se několikanásobně zvýší. Pro tyto účely se náramně hodí malé množství rozmarýnu, šalvěje, bergamotu nebo jalovce. Jak dlouho onen proces provádět? Stačí čtvrt hodinky, pak si osušte tvář a použijte oblíbený hydratační krém.

Led? I ten skvěle funguje

Máte v mrazáku pár kostek ledu? No výborně, možná nemáte ani tušení, jak se vám teď mohou hodit. Buď si s nimi „přejíždějte“ po postižených místech, nebo je jednoduše zabalte do utěrky a chladivý „balíček“ přiložte na obličej. Už po chvilce se začnou dít pozitivní změny - pokožka se téměř okamžitě stane pružnější. Zmizí také nadměrný maz, zatímco póry se o něco zmenší. Nutno dodat, že v ideálním případě je třeba tuto kúru provádět denně, a to vždy před nanesením make-upu. Alespoň tak to doporučují přední vizážisté.

Česnek. A to jako vážně

V dobách antiky byl česnek uznávaným prostředkem zlepšujícím potenci, ve středověku platil za účinného spojence proti čarodějnicím a upírům. U nás se samozřejmě nejčastěji používá při vaření, ale to pořád ještě neznamená, že se nehodí také ke kosmetickým účelům – včetně likvidace černých teček. Jeho antivirové, antiseptické a antioxidační vlastnosti se o problém postarají! Tak na nic nečekejte, aplikujte pastu vytvořenou z čerstvých česnekových stroužků přímo na problémové oblasti. Optimální doba působení je něco kolem 15 minut, poté je čas odebrat se do koupelny a smýt všechny pozůstatky.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat