Kurzy, kterými by měl projít každý. Mohou totiž zachránit život

Kroužků a kurzů je nepřeberné množství a každý si může vybrat podle toho, co ho baví nebo zajímá. Jsou ale takové kurzy, které by měl absolvovat každý, bez rozdílu pohlaví či zájmů. Jsou to takové, které nám v případě nouze, dokážou opravdu zachránit život.

První pomoc

Sice jsme absolvovali přednášky na školách, ale ruku na srdce, kdo v té době dával skutečně pozor nebo může dnes s jistotou říct, že by byl schopen všechny potřebné úkony při pomoci druhým osobám provést správně a bez zaváhání? Nehledě na fakt, že od dob, kdy jsme poslouchali o tom, jaký je nejvhodnější postup záchrany, se toho hodně změnilo. Naučit se, jak pomoci sobě nebo druhému při úraze či nehodě je mnohdy k nezaplacení.

Škola smyku

Dalším kurzem, za který byste někdy v životě mohli být vděční je škola smyku. Po naší zemi je k nalezení již mnoho cvičných ploch, na kterých vám nasimulují jízdu na ledě nebo mokré vozovce a vysvětlí vám, jak se v takových situacích zachovat. Následně vás naučí automobil při takových podmínkách ovládat. Výhodou je, pokud se živíte jako řidič z povolání, v mnoha firmách vám tento kurz zaměstnavatel proplatí.

Kurz sebeobrany

V dnešní době je potřeba myslet na všechno. Proto by ve výčtu námi doporučovaných kurzů neměl chybět ten k sebeobraně. Ať jste muž nebo žena, nikdy nevíte, kdy bude potřeba bránit život svůj nebo vaší rodiny. Kurzy sebeobrany nejsou výborné jen tehdy, kdy se potřebujete ubránit, ale také vás naučí koncentraci, trpělivosti, zlepší celkově vaši fyzickou kondici a výrazně posílí sebevědomí. Existují dokonce rodinné kurzy, na kterých se budou individuálně věnovat vám i vašim dětem.

Základy přežití

Říkáte si, že nejste žádní cestovatelé a nemůže se vám tedy stát, že byste skončili opuštění někde uprostřed prérie? No, možná ne, ale určitě není na škodu umět si poradit v jakékoli situaci. Nikdy nevíte, kdy vás popadne touha si po třiceti letech v paneláku pořádně „zatábořit“ a ztratíte se uprostřed hlubokého lesa. V takovém kurzu vás naučí nejen jak si rozdělat oheň v dešti nebo postavit přístřešek z klacků, ale naučí vás také rozeznávat jedlé a jedovaté rostliny, nacházet vodu i tam, kde není, nebo lovit divokou zvěř holýma rukama.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Palačinky

(1 hlasů)

Valentýnské tousty

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
87 Příspěvků
Poslední příspěvek 1.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat