Úprava předsíně pro skvělý první dojem

Jak si poradit s malým vstupním prostorem, ve kterém se kupí boty a nezbytné předměty každodenní potřeby? A co s nudnou předsíní udělá pár šikovně zvolených dekorací s praktickým využitím?

Je snadné zapomenout, že předsíň je také místnost, která vyžaduje určitou péči. I když se v ní člověk moc neohřeje, bývá tím prvním, co ho po příchodu domů přivítá. Měla by tedy být přívětivá, útulná i reprezentativní. Že na větší přestavby nemáte čas ani finance? Kdo mluví o tom, že vám to nutně musí zruinovat účet? Jděte na to šikovně, i malé změny dokážou velké věci.  

Úložný prostor se hodí

Boty, deštíky, vodítko pro psa, pohozené klíče, kabáty, čepice i opakovaně použitelné nákupní tašky. Jde v tomhle vůbec zachovat pořádek? Ale to víte, že ano. Klíčové jsou úložné prostory, které z hromady věcí udělají organizovaný skvost. Není-li místo na větší lavici, botník, skříň nebo truhlu, dobře zafunguje jednoduchá sada háčků, variabilní police či stěnové regály. Když už je „poklizeno“, pojďme na další krok.

Tapeta versus malování?

Chodby, zejména v městských bytech, bývají dost úzké. I tak jsou ale důležitým prvkem, byť opomíjeným. Vyberte si decentní barvu nátěru, elegantní obložení, popřípadě vzorovanou tapetu – dodá to úplně nový vizuální charakter. Zvažte i přidání nástěnných svítidel pro jemné světlo. Rozvěsit tu můžete také rodinné fotografie, umělecké obrázky a upomínkové předměty. Tím se ale proces zútulnění teprve rozjíždí.

Dekorace dělají domov

Malá židlička, na kterou se i vy i hosté mohou při obouvání posadit, přidá praktické plus. Ovšem když ji vyzdobíte ladícím podsedákem, rázem bude mít předsíň jiný nádech. To stejné se dá říct o váze s květinami, misce na ty zmíněné klíče, proutěném košíku k ukládání pošty, držáku na klobouky a zrcadlu, které chodbu vizuálně zvětší a zatraktivní. Dekorací zkrátka nikdy není dost. Už máte vybrané ty svoje? Trendy interiérové jarní barvy jsou ty pastelové – to jen pro inspiraci.

Zdroje: www.houseandgarden.co.uk/gallery/hallway-ideas, www.tomsguide.com/how-to/7-common-diy-mistakes-you-are-making-right-now






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Omeleta s parmezánem

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat