Zelený čaj před cvičením zlepší výkon a urychlí hubnutí

23.05.2023 | Výživa

Před cvičením je dobré se trochu zavodnit. Pokud holdujete čisté vodě, jenom dobře, ale zkuste udělat změnu a nahradit ji zeleným čajem. Ten podpoří spalování kalorií, zlepší průtok krve a dodá vám energii. Díky tomu můžete pokořit dosavadní sportovní rekordy!

Zelený čaj se chlubí mnoha přínosy, mezi které patří například redukce cholesterolu či léčba akné. V jeho souvislosti se hodně mluví také o sníženém riziku kardiovaskulárních chorob, arteriální hypertenze nebo některých typů rakoviny. O životabudiči s dlouhou tradicí je také všeobecně známo, že příznivě ovlivňuje lidskou psychiku, neboť zabraňuje úzkostným stavům (1). Jenže pozor, tím to ještě nekončí, protože zelený čaj je také utajeným fitness triumfem. Co se stane, pokud si ho dopřejete před cvičením, klidně i ledově vychlazený?

Rychlejší spalování tuků? Že váháte!

Nápoj, který se pije již pět tisíc let, je díky obsahu katechinů, což jsou velice silné antioxidanty, proslulým urychlovačem metabolismu, jemuž může konkurovat máloco. Fyzická aktivita spalování kalorií samozřejmě podporuje také, takže kombinace pohybu a tekutého dopingu hubnoucí efekt jenom zesílí. Tedy alespoň takhle to vidí experti s tím, že zmíněný medikament může váš trénink povznést na vyšší úroveň i jinak (2).

Výkon, který boří rekordy

Již mnoho a mnoho studií poukázalo na to, že vonící mok má pozitivní vliv na průtok krve. Tápete, jak to souvisí s tím, že doběhnete dál, zvednete těžší závaží a obvyklou trasu ujdete mnohem rychleji? Vylepšená cirkulace nejcennější tekutiny na světě řádně okysličí každou buňku v těle. Výsledkem tohoto procesu je výkonnost a vytrvalost, která vás samotné příjemně překvapí (3).

Dávka energie, která přijde vhod

Nechcete, aby vám uprostřed sportovní hodiny došly baterky? To se dá snadno zařídit. Vzhledem k tomu, že zelený čaj v sobě ukrývá kromě mnoha vitaminů, minerálů a dalších prospěšných látek také kofein, přispěje ke zvýšení vaší energetické hladiny. Nutno dodat, že vychvalovaný povzbuzovač zároveň stimuluje produkci růstového hormonu, který je naprosto nezbytný pro budování svalů i zachovávání svalové hmoty (4).

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2855614/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4025876/, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2748751/, (4) www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK299060/






Celkem 0 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat