Vůli cvičit podpoří příslib odměny

Sportem ku zdraví. A taky ke štíhlé postavě, samozřejmě. Tu byste si sice přáli, ale nějak nemáte vůli? Zapojte do svého tréninkového plánu sociální sítě a přátele. I příslib malé odměny vás může zvednout ze židle.

Už pár týdnů si říkáte, že začnete pravidelně cvičit. Jenže! V pondělí je špatné počasí, v úterý jste unavení a ve středu se vám prostě a jednoduše nechce. Že by vám chyběla potřebná motivace? Už to tak vypadá. Ovšem dá se to snadno změnit! Co by vám v tom mohlo pomoci?

Odměna zafunguje vždycky

Udělat si malou radost za splněný trénink? A proč vlastně ne. Nemusí jít o nic drahého, odměnou může být třeba nová kniha, kosmetika nebo drobná dekorace do domácnosti. Zkrátka cokoli vás potěší a zvedne vám náladu. Namítáte, že se to stejně trochu prodraží? Nebojte se, jde jen o jakousi počáteční investici, protože po pár cvičeních už si na pravidelný dril zvyknete. A pak vás bude pohánět něco docela jiného – báječný pocit dobře odvedené práce, který se po fyzické aktivitě vždycky dostaví. A to bez výjimky!

Nebuďte sólista

Proč pálit kalorie o samotě, vždyť ve dvou se to lépe táhne, to je známá věc. Vyrazte do posilovny nebo na běžeckou stezku s kamarádem, kolegou nebo aktivnějším rodinným příslušníkem. Můžete se povzbuzovat navzájem a sledovat své pokroky a vzestupy. Závazek kolektivního sportování vás zahálet nenechá. Přece nechcete před parťákem vypadat jako lenoch, který jen hledá důvody, proč cvičit nelze. S tím tak trochu souvisí i následující řádky…

Využijte sociální sítě

V dnešní době má profil na nějaké sociální síti takřka každý. I když tyto komunikační prostředky mívají spoustu škodlivých negativ, nějaké to pozitivum se přece jen najde. Někteří odborníci se přiklání k názoru, že skutečně dokáží zajistit chybějící motivaci. Stačí, když se virtuálním přátelům svěříte s tím, že chcete na své postavě trochu zapracovat. A ještě lépe, když občas přidáte i nějaký ten příspěvek, v němž barvitě popíšete, jak se vám to daří.

Zdroj: názor autora - celý článek






Celkem 0 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat