Plošší bříško i bez cvičení

Nejste zrovna nadšenec do sportu? Anebo vám na něj prostě jen chybí čas? Pak si zkuste zeštíhlit břišní partie zvýšeným příjmem vitaminu C, vodou, bílkovinami a spánkem. Mělo by to zabrat!

Hola hola, plavková sezona už volá! Zatímco ploché a reprezentativní břicho by chtěli asi všichni, jen málokdo má při svém nabitém programu čas a náladu na každodenní návštěvu posilovny. Nešlo by to třeba nějak jinak? Možná ano. Zkuste tyhle zeštíhlující fígle, které se obejdou i bez pocení a sportu!

Navýšení vitaminu C jako dobrá strategie

Citron, pomeranč, limetka, grapefruit, paprika, brokolice, kapusta nebo kiwi. To je jen zlomek potravinových zdrojů vitaminu C, které navíc obsahují i prospěšný vápník, draslík, hořčík a zinek. Vraťme se ale zpět k tomu zmíněnému céčku, který je velkým dietním pomocníkem. Jakožto silný antioxidant udržuje na uzdě oxidační stres, urychluje metabolismus a souvisí i s úbytkem břišního tuku a tělesné hmotnosti (1). Nezanedbávejte jeho příjem, vyplatí se vám to!

Chce to vodu, vodu a zase jenom vodu

Pít by se mělo, a to bez ohledu na den či roční období. Řeč je ale samozřejmě o vodě, která hydratuje organismus a přispívá k vyplavování nežádoucích toxinů. Mimo to napomáhá také hubnutí, a to zejména ve střední části těla (2). A vůbec, věděla jste, ze dostatečná míra tekutin vás může ochránit i před otravným předmenstruačním nadýmáním? To si žádá pořádně velké sklenice!

Zaměřeno na bílkoviny

Bílkoviny patří mezi naprosto základní složky potravy. Tak ne, abyste na ně zanevřeli. Kromě jejich zdravotních benefitů, jako je například podpora regenerace, okysličení a vytváření imunitních protilátek (3), také stimulují látkovou výměnu a tlumí pocity hladu, čímž přispívají ke snížení břišního tuku (4). Zařaďte tedy do svého jídelníčku ryby, kuřecí maso, sóju, tofu, luštěniny, houby, ořechy, semínka, ovesné vločky, pohanku a guinou. Tyto potraviny mají proteinů na rozdávání.

Spěte. Má to své opodstatnění

A teď možná vůbec ta nejpříjemnějších dietní rada ze všech – spěte! Když totiž nebudete mít dostatek kvalitního nočního odpočinku, dostaví se větší hlad i chutě na nezdravá jídla, což nahrává dalšímu zbytečnému přibírání (4).

Zdroje: (1) www.buzzrx.com/blog/vitamin-c-and-weight-loss-is-there-a-connection, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2929932/, (3) www.webmd.com/diet/benefits-protein, (4) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18296329/






Celkem 0 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat