Ranní rituály výrazně bránící hubnutí

Když chcete zhubnout, začnete dělat spoustu nových věcí a věříte v dobrý výsledek. Některé věci byste ale dělat neměli. Třeba tyhle ranní rituály, díky kterým tloustnete.

Jisté studie dokazují, že určité ranní zvyky brání našemu tělu v hubnutí. Pokud byste tedy ráda ztratila pár přebytečných kil, vyvarujte se následujících (zlo)zvyků (1).

Spánek

Dbejte na to, abyste pravidelně spali dostatečný počet hodin. Jedna studie ukázala, že lidé, kteří spí sedm až osm hodin, mají nižší BMI než ti, kteří v posteli stráví více než deset hodin. Důvodem je hormon hladu kortizol, jehož produkce se při dlouhém spánku zvyšuje.

Dostatek denního světla

Zvykněte si také hned po probuzení odtáhnout všechny žaluzie a závěsy a pustit tak do bytu denní světlo. Už jen 20 až 30 minut slunečního záření denně má na naši váhu pozitivní vliv. Paprsky modrého světla podporují vaše vnitřní hodiny a podporují látkovou výměnu a spalování kalorií. 

Ustlaná postel

Výsledky studie „National Sleep Foundation“ ukázaly, že 19 procent lidí, kteří pravidelně stlali postel, spali v noci lépe. Vědci se dokonce domnívají, že lidé, kteří svoji postel stelou, mají i jiné kladné návyky – například se stravují zdravě a šetří finance.

Přísně sledovaná váha

Vědci z Cornellovi univerzity sledovali po dobu dvou let 162 žen a mužů s nadváhou a zjistili, že ti, kteří se každé ráno postavili na váhu, hubli spíše než ti, které se o svou váhu nestarali. Nejlepší čas pro vážení je právě hned po probuzení, kdy je naše váha nejnižší.

Malá snídaně

Dobrou zprávou je, že vědci z univerzity v Tel Avivu zjistili, že lidé, kteří snídali vyváženou, kaloricky bohatou snídani, měli další hodiny po snídani mnohem menší hlad než ti, kteří si jen něco „zobli“. Snídaně s 600 kaloriemi, hodně proteiny, sacharidy a trochou cukru je tedy efektivnější než nízkosacharidová dietní snídaně.

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6893547/ - celý článek






Celkem 0 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat