Vykartáčujte strie ze svého těla

Přestože strie jen zřídka způsobují nějaké významné zdravotní problémy, mohou být nepříjemné a stresující, protože se často zdá, že neexistuje způsob, jak se jich zbavit.

Strie se vyskytují častěji u žen než u mužů – a typicky se objevují v oblasti břicha, prsou, vnější strany stehen, hýždí, stehen a nadloktí. I když je nemůžete nechat zmizet, můžete jejich celkový vzhled zmenšit použitím určitých přírodních prostředků (1).

Vitamin K

Vitamin K je velmi prospěšný při snižování strií. Vitamin K najdete v potravinách, jako je pampeliška, hořčice, mangold, jarní cibulka, kapusta, špenát a růžičková kapusta (1).

Esenciální oleje

Esenciální oleje se nacházejí v rostlinách a ze semen lisovaných za studena. Šípkový olej je například lehký, nemastný olej plný esenciálních mastných kyselin, které zlepšují pevnost a pružnost pokožky. Je známý jako nejlepší zdroj kyseliny trans-retinové, přirozené formy vitaminu A, která podporuje rychlejší regeneraci pokožky (2).

Kokosový olej

Kokosový olej je skvělým pomocníkem při minimalizaci strií. I když je to nasycený tuk, odlišuje se od vašich typických nasycených tuků, protože je primárně tvořen triglyceridem laurové kyseliny se středně dlouhým řetězcem (2).

Kokosový olej je známý tím, že má dlouhý seznam výhod, ale v tomto případě je nejdůležitější jeho schopnost zlepšit elasticitu pokožky, zvýšit regeneraci buněk a bojovat s infekcí. Používejte kokosový olej přímo na strie samotný nebo těsně před použitím derma válečku (2).

Želatina

Protože ztráta kolagenu často vede ke vzniku strií, dávalo by smysl, že želatina, jeden z nejlepších dostupných zdrojů kolagenu ve stravě, může pomoci snížit riziko vzniku strií a také minimalizovat ty, které již existují. Její konzumace pomáhá zpevnit pokožku a podporuje růst nových buněk, poskytuje podporu kloubům, zdraví vlasů a nehtů a zlepšuje trávení. Kolagenový protein je skvělým zdrojem stejně jako vývar z kostí (2).

Aloe vera

Není žádným překvapením, že aloe vera gel je na tomto seznamu, který pomáhá redukovat jizvy, které mohou strie způsobit. Po desetiletí je známo, že má pozitivní vliv na pokožku. Gel z aloe vera je vynikajícím zdrojem vitaminů a úžasným přírodním zvlhčovačem. Čistý gel z aloe vera je velmi jemná a lze ji používat tak často, jak chcete (2). 

Mikrojehličkování

Mikrojehličkování neboli kolagenová indukční terapie je minimálně invazivní ošetření pleti, při kterém dermatolog nebo estetik záměrně vytváří drobné vpichy v horní vrstvě kůže pomocí jemných jehel. Může pomoci snížit jizvy a zlepšit vzhled strií (2). 

Suché kartáčování

Suché kartáčování stimuluje buňky a odbourává toxiny z podkoží a může pomoci snížit výskyt strií, a navíc působí jako přírodní lék na celulitidu (2).

Zdroj:(1) www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK436005/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9777947/ 






Celkem 0 komentářů

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Čočková polévka

(1 hlasů)

Pelmeně

(1 hlasů)

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat