Kouzelné vlasové lektvary z aloe vera urychlují růst vlasů

23.08.2023 | Zdraví

Gel aloe vera je dobře známý pro své zklidňující a chladivé vlastnosti, ale on se uplatňuje i při posilování vlasů. Připravte si z něj kouzelné lektvary plné cenných látek, které podpoří zdraví pokožky hlavy a růst pramenů!

Více než 75 živin, které zahrnují 20 minerálů, 18 aminokyselin a 12 vitaminů. To je gel aloe vera, o němž se říká, že snižuje vypadávání vlasů (1), zvyšuje hydrataci a celkově posiluje zdraví koruny krásy. Použít se dá samostatně, nebo v kombinaci s různými dalšími přísadami.

Aloe vera s ricinovým olejem

Pro podporu přirozeného růstu vlasů a zvýšení objemu smíchejte aloe vera (jeden šálek) s ricinovým olejem (dvě polévkové lžíce). Směs naneste rovnoměrně na pokožku hlavy, tu přikryjte sprchovou čepicí a nechte hodinu působit. Poté vlasy umyjte jako obvykle (2).

Aloe vera s cibulovou šťávou

Je všeobecně známo, že cibulová šťáva stimuluje pokožku hlavy, čistí ucpané vlasové folikuly a zároveň podporuje růst vlasů. Cibulová šťáva má také vysokou koncentraci síry, která zvyšuje produkci kolagenu a omezuje vypadávání pramenů. Smíchejte stejné díly aloe vera a cibulové šťávy, opět naneste na pokožku hlavy a po uplynutí 45 minut opláchněte (2).

Aloe vera se zeleným čajem

I katechiny v zeleném čaji zabraňují nechtěné ztrátě vlasů. Šálek gelu aloe vera promíchejte se stejným množstvím čerstvě uzavřeného zeleného čaje. Aplikujte ke kořínkům, zbytek rozčešte do délek. Doba působení je 20 minut. Takto ošetřené vlasy následně umyjte podle potřeby (2).

Aloe vera s indickým angreštem

Amla neboli indický angrešt urychluje růst pramenů a zabraňuje předčasnému šedivění vlasů. Jednoduše spárujte šťávu nebo prášek z indického angreštu s gelem z aloe vera (v poměru 1:2), rovnoměrně naneste na pokožku hlavy, nechte působit asi hodinu a opláchněte. Nikdy však nespoléhejte pouze na jednorázovou akci (2).

Ať už dáte přednost ricinovému oleji, cibulové šťávě, zelenému čaji či indickému angreštu, kouzelné lektvary nanášejte ve frekvenci dvakrát týdně – a konečně se rozlučte s problémy, které vaše kadeře trápí!

Zdroje: (1) www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1773224722000399, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7144722/






Celkem 0 komentářů

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Kuřecí maso s rýží

(1 hlasů)

Pelmeně

(1 hlasů)

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat