Vyzkoušejte aktivity pro okamžité uvolnění

Až se příště budete cítit trochu ve stresu, vyzkoušejte tyto relaxační triky.

Stres pravděpodobně dohoní čas od času každého. Abyste byli zase rychle fit, můžete vyzkoušet některou s našich relaxačních aktivit, které vám pomohou uvolnit se okamžitě.

Meditační podcast

Existuje nespočet audio knih na nejrůznější témata, která seženete zdarma. Mimo jiné meditační rozhlasové hry, které poskytují okamžitou relaxaci. Jednoduše najděte podcast, který se vám líbí (hledejte klíčové slovo „meditace“) a vyměňte poslech hudby ve vlaku za přehrávání rádia. Podcasty najdete například na Spotify nebo v aplikaci Apple Podcast. 

Vyčistěte "místnost chaosu"

Máte v bytě také nějaké „úložiště“? Místnost, která má mít sice nějakou funkci, ale ve skutečnosti je v ní jen sušák, krabice a drobnosti? Kousněte se a ukliďte ji. Okamžitě si všimnete, jak se budete cítit lépe. Nejlepší je udělat úklidovou akci hrou. Postavte si poblíž hudební systém, poslouchejte své oblíbené melodie (nebo meditační podcast) a mějte to rychle za sebou.

Levandulová vůně

Bylo prokázáno, že vůně levandule má uklidňující a relaxační účinek. Skvělý nápad, jak využít jejích účinků je třeba nastříkat si na polštář trochu levandulového extraktu. Vůně není výrazná a působí přes noc. 

Sledujte ryby

Ryby v akváriu mají stejný účinek jako táborák. Mohli byste do něj zírat celé hodiny a cítit se okamžitě uvolněně. Pokud doma akvárium nemáte, na YouTube najdete nespočet podmořských videí.

Deník štěstí

Často nás trápí věci, které se nám v běžném životě tolik nevedou. Myslíte ale někdy na věci, které vás baví a těší nejvíc? Asi příliš málo, že? Vezměte si malý sešit a zapisujte si každý den hezké zážitky a věci, které vás obzvlášť potěšily.

Pozitivní e-mail

Pravděpodobně jste již dostali e-mail od svého šéfa nebo kolegy, ve kterém jste byli pochváleni za svou práci. Najděte si e-mail a nechte balzám na duši znovu vstřebat.

Domácí lázeňský den

Udělejte si čas pro sebe a své tělo. Vyhraďte si jeden večer v týdnu, který se točí kolem krásy a péče. Manikúra, peeling nohou, pleťová maska: to vše prospívá vašemu tělu, a navíc vás uvolňuje.

Workshopy

Podívejte se na bezplatné workshopy online. Kurzy šití, malířské dílny nebo meditační kurzy jsou často najdete v digitální podobě. To přináší do vašeho života pestrost a možná si najdete nového koníčka.

Zdroj: názory autora - celý článek






Celkem 0 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat