Dejte sbohem tmavým kruhům pod očima

Ať už je vám 20 let, nebo jste dospělejší, to poslední, co byste chtěli, jsou váčky pod očima, nebo opuchlé oči. I když obvykle nejsou důvodem k žádnému poplachu, tmavé kruhy kolem očí jednoduše způsobují, že se cítíte a vypadáte starší – něco, co nikdo nechce.

S přibývajícím věkem jsou stále častější – otoky, váčky, opuchlé oči a tmavé kruhy pod očima. Obvykle to není problém vyžadující lékařskou péči, ale otázkou je, jak se jich zbavit?

Používejte speciální produkty péče o pleť

Vzhledem k tomu, že stárnutí obvykle způsobuje dehydrataci pokožky kvůli nedostatku kolagenu, hydratace je nezbytná. Nemusíte nutně platit spoustu peněz nebo podstupovat lékařské ošetření, abyste se zbavili tmavých kruhů pod očima.

Místo toho vyzkoušejte volně prodejné produkty péče o pleť, které mohou při důsledném používání pomoci snížit zabarvení. 

Jezte stravu s vysokým obsahem antioxidantů

Zvýšením konzumace ovoce a zeleniny zvýšíte příjem antioxidantů, které chrání před poškozením volnými radikály a podporují zdravou úroveň zánětů. Potraviny se zdravými tuky, jako jsou ryby a ořechy, jsou také skvělé pro udržení hydratované a hladké pokožky. Mezi nejlepší potraviny pro zdravou pokožku patří: listová zelenina, lesní plody, citrusové plody, papriky, kiwi, bylinky a koření, olivový olej, avokádo, ořechy a semena, tučné ryby, jako je losos.

Použijte face roller

Použití  válečku an obličej pomáhá podporovat lymfatickou drenáž a snižuje zadržování vody v kůži, které vede k otokům. Pomocí válečku můžete zlepšit váčky pod očima a otoky ve tvářích.

Nesolte

Sůl je nejčastěji spojována s vysokým krevním tlakem, ale věděli jste, že veškerý sodík může způsobit zadržování tekutin a vést k otokům pod očima? Pokud používáte sůl, použijte čistou himálajskou sůl, ale jen trochu. Vyhněte se vysoce slaným jídlům, jako je pizza a některé polévky. Rozhodněte se pro čerstvou zeleninu, zejména celer, který může pomoci omezit vaši touhu po soli.

Jak si kdo lehne

Spánek na zádech může zabránit gravitaci, aby způsobila nahromadění tekutiny kolem očí, takže k problému může přispívat vaše poloha ve spánku. Zvažte přidání dalšího polštáře pod hlavu, ale ujistěte se, že je to polštář, který je účinný pro dobrý spánek – pokud nemůžete spát, může to zhoršit problém s tmavými kruhy pod očima.

Než půjdete spát, odstraňte make-up

Ponechání očního make-upu může podráždit vaše oči, způsobit jejich slzení a otoky. Odstraňte oční make-up předtím, než půjdete do postele, abyste pomohli odstranit jakékoli další podráždění kolem očí.

Omezte alkohol

Alkohol dehydratuje vaše tělo a pokožku. Tato dehydratace může způsobit, že choulostivá oblast kolem vašich očí bude propadlá a tmavá. Alkohol může také způsobit krví podlité a unavené oči. Uklidněte se od alkoholu tím, že si nedáte více než jednu sklenici denně.

Místo toho pijte hodně vody. Budete se cítit svěžejší, vaše oči budou doširoka otevřené a pokožka kolem očí bude zářit, protože je více hydratovaná.

Skončete s kouřením

Věděli jste, že kouření cigaret vysušuje a oslabuje pokožku obličeje i celého těla? Způsobuje také předčasné stárnutí zejména kolem očí. Chemikálie, které se nacházejí v cigaretách, jsou toxické a mohou způsobit podráždění kolem očí, což může kromě vrásčitého a povislého vzhledu vést k tmavým kruhům nebo váčkům pod očima. 

Vyzkoušejte studený obklad … a okurky

Pokud jsou vaše oči oteklé a nafouklé, zkuste studený obklad. Nejen, že to může pomoci snížit otoky očí, může to být velmi relaxační, což přispívá k mladistvému ​​vzhledu.

Toho docílíte použitím vychlazených lžic na oči, plátky okurek nebo dokonce vychlazených navlhčených čajových sáčků s kapkou levandulového oleje. Díky nízké teplotě je tento domácí lék účinný.

Pozor na sluníčko

Přehnané slunění může způsobit, že kůže kolem bude ochablá a vrásčitá, stejně jako dehydratovaná. Opalovací krém na minerální bázi, kvalitní sluneční brýle s ochranou proti UV záření a klobouk dokážou zázraky! Ochrání váš obličej před těmito škodlivými paprsky a v konečném důsledku zabrání vráskám a ztmavnutí pokožky kolem očí vlivem slunečního záření.

Zařaďte do svého jídelníčku více kolagenu

Kolagen je nejhojnější bílkovinou v našem těle. Nachází se v našich svalech, kostech, kůži a šlachách. Dodává naší pokožce pevnost a pružnost a pomáhá nahradit odumřelé kožní buňky. Produkce kolagenu v našem těle se přirozeně začíná zpomalovat, jak stárneme. Tomuto procesu můžete poděkovat za váčky pod očima. Zvýšení hladiny kolagenu může pomoci vaší pokožce vypadat pevněji, zvýšit hladkost a pomoci kožním buňkám, aby se normálně obnovovaly a opravovaly. 

Zdroj: názory autora






Celkem 0 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat