Na otravný zánět povolejte konopný olej

Není konopí jako konopí. Už jste vyzkoušeli konopný olej? Seznam jeho benefitů by vydal na celou knihu. Jak vlastně chutná a proč vám v mnoha směrech prospěje?

Při zmínce o konopí ledaskoho napadnou halucinace, závislosti, nelegální pěstírny a kdoví, co ještě. Inu, co člověk, to názor. Ale konopí není tak špatné! Zářným příkladem je olej z něj tvořený, který žádné psychotropní účinky nemá. Obsahuje ale tolik vitaminů, minerálů a esenciálních kyselin, že po jeho užívání být v „rauši“ skutečně můžete – ale v tom zdravotním!

Sbohem, otravný záněte!

Zánět je užitečný a přínosný jen tehdy, pokud netrvá příliš dlouho. Jakmile přeroste v chronickou záležitost, může úplně bez nadsázky ohrozit na životě, protože zvyšuje riziko celé řady nemocí. Naštěstí je tu ale konopný olej, který vlivem omega-3 mastných kyselin záněty prokazatelně tlumí (1). Díky této skvělé schopnosti si při vnějším použití dokáže poradit také s akné (2) a ekzémy (3). Že máte kůži v naprostém pořádku? A jak zvládáte PMS?

Léčivo, které ocení dámy 

Premenstruační syndrom zná „jako své boty“ převážná většina žen. Obtěžující pnutí a bolest ňader, nezřízené chutě na kdeco, potíže se spánkem, migréna, celkový neklid a podrážděnost – tohle se děje běžně. Řešení? To představuje zmíněné „tekuté konopí“, které ulevuje od nepříjemných symptomů jak premenstruačního syndromu, tak i menopauzy (4). Konopný olej je zároveň úžasným antibakteriálním činidlem, které působí i proti stafylokokům způsobujícím infekce, zápal plic i poruchy srdečních chlopní (5). Tím však s výhodami zdaleka nejsme u konce.

Na jazyk, či na kůži?

Podle neoficiálních zpráv a zkušeností lidových léčitelů tento olej také podporuje funkce imunitního i kardiovaskulárního systému, přirozeně vyrovnává hladinu cukru v krvi, reguluje škodlivý cholesterol a příznivě ovlivňuje stav kloubů. Skvěle se hodí do dresinků i salátů, protože má jemnou oříškovou chuť. Pokud ho využijete ke kosmetickým účelům, můžete si jím posílit nehty, urychlit růst vlasů a zvýšit obranyschopnost pokožky.

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3191260/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4151231/, (3) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16019622/, (4) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21069097/, (5) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6154611/






Celkem 0 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat