Skin cycling jako novodobý trend péče o pleť slibuje zázraky

15.08.2023 | Zdraví

Nanášení krémů ráno, večer, do toho peeling, maska na obličej, rty i vlasy. Kdo na tohle má čas a energii? Čtyřdenní a současně velmi populární systém péče o pleť od tohoto martyria ulevuje. 

Pokožka bez vrásek, vypjatá, zářivá a hydratovaná. Téměř bez práce? Jde to. Aspoň novodobý trend zvaný skin cykling, který má miliony následovníků, to slibuje. V čem spočívá jeho tajemství?

Ne ráno, ale večer!

Jedná se o rituál, který se pravidelně opakuje jako vzorec čtyř večerů. Ve svém jádru pleti pomáhá lépe využít noční rutinu péče o pokožku (ne ranní) tím, že se strategicky zaměřuje na určité produkty. Skin cycling umožňuje získat všechny výhody z vašich výkonných aktivních látek, a to bez nehod, jako je podráždění a citlivost. Jak vypadá v praxi?

1. noc: peeling

První noc provádíte peeling. Exfoliace dodá pleti okamžitý lesk, ale zároveň ji připraví na to, aby bylo možné z druhé noci vytěžit maximum. Mezi skvělé chemické exfoliační složky patří alfa hydroxy kyseliny (AHA) a beta hydroxy kyseliny (BHA). (Informace o složení jednotlivých produktů zjistíte přímo na jejich balení.)

Noc 2: retinol

Další noc patří retinolu. Retinoidy jsou jednou z nejúčinnějších ingrediencí, které lze do kosmetické rutiny zahrnout, ať už ve formě séra či nočního krému proti vráskám.

Noci 3 a 4: obnova

Noci číslo tři a čtyři jsou o tom, že necháte pokožku odpočívat, což je důležité pro ochranu bariéry proti vlhkosti. Během zotavovacích nocí se cílí na výživu kožního mikrobiomu a hydrataci. Nejlepší je používat ingredience, jako je kyselina hyaluronová, ceramidy a glycerin. Po čtvrté noci se vracíte na začátek cyklu a celý jej opakujete.

Další výhody čtyřdenní rutiny

Skin cycling využívá výhod exfoliantů a retinoidů, aniž byste to přeháněli a způsobovali podráždění pokožky. Existují přitom dvě skupiny lidí, kteří budou mít z této kosmetické rutiny nadšení: ti, kteří jsou zahlceni všemi dostupnými produkty a nejsou si jisti, kde začít, a ti, kteří již používají skvělé produkty, ale výsledky tomu jaksi neodpovídají.

Je skin cycling vhodný pro každý typ pleti?

Skin cycling je vhodný úplně pro každého, ať už máte suchou, nebo třeba mastnou pleť. Na druhou stranu osoby s pokožkou náchylnou k akné si cyklus mohou upravit na třídenní péči, která se skládá z exfoliace, retinoidů a regenerace. Jde o to najít pro sebe sama to pravé. V každém případě výsledky mohou být viditelné již po osmi dnech, což jsou dva celé cykly. Už po tak krátké době by kůže měla vypadat mladší, obvykle je i na dotek měkčí.

Zdroje: www.everydayhealth.com/healthy-skin/what-is-skin-cycling-and-should-you-try-it/






Celkem 0 komentářů

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Rizoto

(1 hlasů)

Kuřecí maso s rýží

(1 hlasů)

Pečený losos s chřestem

(1 hlasů)

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat