Špatné držení těla má negativní vliv na sex

12.07.2023 | Zdraví

To, jak sedíme, stojíme a chodíme při každodenních činnostech, může ovlivnit sílu pánevního dna a nezbytnou vaginální flexibilitu. Vinou toho jsou milostné prožitky v ohrožení!

Špatné držení těla, od pokleslých ramen až po nakloněnou pánev, má negativní vliv na zdraví vašeho pánevního dna – svalových úponů, které nesou váhu vašich vnitřních orgánů, když sedíte nebo stojíte.  

Když celý den pracujete s pánví zastrčenou pod sebou, nebo pokud máte tendenci zatínat zadek vestoje nebo při chůzi, ve skutečnosti to zkracuje svaly jak v hýždích, tak v pánevním dnu. Jakmile k tomu dochází dlouhodobě, snižuje se průtok krve pro erekci klitorisu, sex bolí a orgasmus je méně pravděpodobný. Co s tím?

Nehrbte se

Pokud celé dny sedíte za stolem, dávejte si pozor, v jaké poloze. Udržujte nohy na podlaze nebo použijte nízkou podnožku. Nepřekřižujte nohy. (Překřížení v koleni nebo kotníku může způsobit asymetrický stres – a křečové žíly.)

Vyrovnejte kotníky přímo před koleny, ne vybočené nebo zakloněné. Upravte si židli tak, aby vaše kolena byla u boků nebo pod nimi. V případě potřeby použijte opěrku zad. Zároveň uvolněte ramena a během pracovní doby se v pravidelných intervalech procházejte. (Vaše pánevní dno bude líné, když jen tak sedíte a nic neděláte.)

Jak se postavit – rovně

Nenaklánějte se na paty – vaše váha by měla spočívat převážně na bříškách nohou. Kolena udržujte uvolněná a mírně ohnutá, nohy mějte přibližně na šířku ramen. Ramena zatáhněte mírně dozadu. Nepřehánějte stahování ramen nebo „narovnávání“ páteře. Cílem je působit uvolněně – a taky tak dýchat.

Vestoje si ženy s pokleslým držením těla často stahují žaludek. To proto, aby vypadaly hubenější a vyšší. Deformace žaludku způsobuje, že se budete více povrchně nadechovat, čímž se omezí plný rozsah pohybu bránice. Věřte, nebo ne, právě ona s pánevním dnem a spolupracuje. Když se bránice nepohybuje, pánevní dno také ochabuje.

V momentě, kdy se nadechujete, představte si, že plníte balonek, který sedí ve vaší pánevní misce. Dýchejte způsobem, při kterém máte pocit, že tlačíte kyčelní kosti od sebe, aktivujete a protahujete hluboké svaly jádra, které podporují vaše pánevní svaly. Stačí pár minut denně.

Pokud můžete, choďte naboso

Ano, nošení bot vám může bránit v ideálním držení těla. Zasekávání prstů do úzkých podpatků, módních sportovních bot, nebo dokonce žabek vysílá do pánevního dna signály napětí, které si ani neuvědomujete. Pokud potřebujete důkaz, zkuste právě teď pořádně zatnout prsty na nohou. Můžete si všimnout napětí v pánevním dnu. Zkuste chodit častěji naboso a vybírejte si boty ve tvaru nohy.

Zdroje: www.myofascialreleaseofsaltlake.com/the-dangers-of-poor-posture/?sfw=pass1687930336 - celý článek






Celkem 0 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat