Vyzmizíkujte vrásky na krku

15.06.2023 | Zdraví

Jak stárneme, kůže na krku ztrácí pružnost a tvoří se jemné linky a vrásky, které jsou velmi podobné těm, jež se objevují kolem úst, očí, rukou a na čele. Jaké máte možnosti, pokud s nimi chcete zatočit?

Co se týče vrásek na krku, lze si pomoci výplněmi s kyselinou hyaluronovou nebo přenosem vlastního tuku. Je to ovšem jen jedna z mnoha voleb. Co všechno pro redukci nevzhledných rýh můžete udělat?

Ochrana před sluncem

Sluneční záření významně přispívá ke stárnutí pokožky, včetně tvorby vrásek na krku. Proto je pro udržení mladistvého krku zásadní používat ochranné krémy. Aplikace širokospektrálního prostředku s vysokým SPF jemnou pokožku chrání před škodlivými UV paprsky, ovšem tím to teprve začíná.

Hydratace

Dodržujte pitný režim a poohlédněte se po hydratačních krémech speciálně určených pro oblast krku. Hledejte přísady jako je kyselina hyaluronová, ceramidy a peptidy. O těch je známo, že zlepšují hydrataci a podporují hladší a mladistvější vzhled.

Retinoidy a lokální léčba

Retinoidy, odvozené od vitaminu A, jsou již dlouho uznávány pro svou účinnost při snižování známek stárnutí. Stimulují produkci kolagenu a zlepšují texturu a pevnost pokožky. Před začleněním retinoidů do péče o pleť je však důležité poradit se s dermatologem, protože u některých jedinců způsobují podráždění pokožky. Kromě retinoidů jsou k dispozici různé volně prodejné lokální léčby. Většinou obsahují peptidy, antioxidanty a alfa hydroxykyseliny (AHA), jež zvyšují syntézu kolagenu.

Profesionální ošetření

Pro jednotlivce, kteří hledají pokročilejší řešení, dermatologové nabízejí řadu invazivních a neinvazivních ošetření. Ta mohou být přizpůsobena individuálním potřebám a požadovaným výsledkům.

Chemický peeling

Chemický peeling zahrnuje aplikaci chemického roztoku na kůži, který odlupuje vnější vrstvu, podporuje buněčnou výměnu a stimuluje produkci kolagenu. Tento proces vrásky na krku vyhladí, čímž se dá docílit mladistvějšího vzhledu.

Laserová terapie

Laserová ošetření taktéž účinně redukují vrásky a zároveň stimulují produkci kolagenu. Obvykle se provádějí pod dohledem dermatologa a mohou vyžadovat více sezení.

Radiofrekvenční mikrojehličkování

Tento inovativní postup spojuje výhody mikrojehličkování s radiofrekvenční metodou. Drobné jehličky v pokožce vytvářejí mikrokanály, které umožňují radiofrekvenční energii pronikat do hlubších vrstev pleti.

Zdroje: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6756638/ - celý článek






Celkem 0 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat