Vyhněte se zrádnému zpomalení metabolismu

Máme pro vás seznam pěti věcí, které zpomalují váš metabolismus.

Potřebovali byste trochu „nakopnout“ metabolismus? Pak se rozhodně vyhněte následujícím metabolickým chybám.

Káva bez kofeinu

Kofein stimuluje váš centrální nervový systém, což také zvyšuje váš metabolismus. Pokud pijete kávu bez kofeinu, tento efekt nemůže nastat. Místo toho se rozhodněte pro kávu nebo čaj s kofeinem, jako je matcha.

Sacharidy na snídani

Snídaně je krok správným směrem k nastartování metabolismu. Měli byste si však dávat pozor na to, co ráno jíte. Ranní konzumace sacharidů totiž zpomaluje metabolismus. Nejlepší je přidat 20 gramů bílkovin – například ve formě řeckého jogurtu.

Žádné jídlo po cvičení

To, že nemáte hlad, neznamená, že byste si po cvičení neměli dát svačinu. Je to přesně naopak: Po tréninku byste měli určitě něco sníst, protože jedině tak si můžete budovat svalovou hmotu. Nejlepší je svačina s vysokým obsahem bílkovin, která dodá vašim svalům vše, co právě potřebují.

Vyspávání o víkendu

Dospat se o víkendu je prostě to nejlepší. Ale ne pro váš metabolismus. Děláte mu víc škody než užitku. Během týdne je zvyklý na rytmus a o víkendu ho tak jen vyvádíte z rovnováhy.

Nedostatek vody

To, že jsme za celý den nevypili dostatek vody, si většinou všimneme až v pozdním odpoledni, kdy nás už bolí lehce hlava. To je obzvláště špatné pro váš metabolismus, protože může fungovat pouze tehdy, když je vaše tělo hydratované.

Zbavte se tuků přes noc

Samozřejmě, že přes noc nezhubnete několik kilo. Ale nápoj vyrobený z čistě přírodních ingrediencí může pomoci nastartovat váš metabolismus a vy se tak probudíte s plošším břichem.

Nápoj na spalování tuků

Ingredience:

šťáva z citronu

hrst petrželky

tyčinka skořice (případně 1 lžička skořice)

1 lžíce strouhaného zázvoru

1 lžička jablečného octa

500 ml vody

Všechny ingredience dejte do mixéru a mixujte, dokud nezískáte homogenní tekutinu. Směs vypijte, než půjdete spát. 

Skořice obsahuje vlákninu, která je dobrá na trávení. Kromě toho má koření relaxační účinek na střevní svaly. Díky vysokému obsahu vitamínu C v citronech tělo produkuje více hormonu noradrenalinu, který napomáhá odbourávání tuků. Petržel působí močopudně a pomáhá vyplavovat přebytečnou vodu z těla a zázvor povzbuzuje látkovou výměnu. Jablečný ocet pročišťuje a stejně jako skořice stimuluje činnost střev. Dohromady to vede ke skutečné směsi na spalování tuků!

Zdroj: www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK572145/ - celý článek






Celkem 0 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat