Pevně daná kritéria ideálních prsou

Objemná akorát, středně velká a blízko u sebe. Takhle nějak prý vypadají dokonale ideální ňadra, na čemž se shodují muži i ženy. No vida, obyvatelé Marsu i Venuše v této ošemetné záležitosti táhnou za jeden provaz!

Ach, ta prsa! Tento složitý systém žláz, tuku a vazivových tkání, jehož neodmyslitelnou součástí jsou i bradavky, bývá předmětem neustálých debat, diskuzí a výzkumů. A také důvodem k návštěvě kliniky estetické medicíny, neboť úprava ňader dnes patří k těm vůbec nejpožadovanějším zákrokům, přičemž jejich četnost dosáhla historického maxima (1). Víte, jak ideální dekolt vlastně vypadá? Vědci ano!

Vítěz odpočívající v podprsence

Malá, větší, skálopevně stojící nebo přirozeně povislá? Která jsou ta nej? Podle amerických vědců a jejich studie publikované v magazínu Plastic and Reconstructive Surgery — Global Open (2) jsou dokonalá prsa středně velká a mají přiměřený objem v horní polovině. Perfektní symetrie zde tedy kupodivu žádnou extra roli nehraje. Ostatně, ono dobře, bylo to totiž proti přírodě, neboť jedno ňadro vždy a přirozeně bývá o něco větší než druhé (3). A že o tomto ideálu rozhodli odborníci na slovo vzatí – tedy muži? Ne tak docela, což je také velmi překvapivé.

Já je nosím a ty očumuješ!

Zmíněné studie se zúčastnilo celkem 1021 respondentů a podíl žen tvořil 52 procent. Můžeme říct, že co se týká pohlaví, bylo to půl napůl. Experti těmto dobrovolníkům následně ukazovali snímky 47 příslušnic něžného pohlaví, které v letech 2009–2019 podstoupily estetickou nebo rekonstrukční operaci hrudníku. Sledující následně hodnotili celkovou atraktivitu, obecný estetický dojem i přirozenost, čímž došli k jasnému výsledku. Prsní ideál je tedy výše uvedené střední velikosti, má ten kýžený objem nad bradavkami a samotná ňadra k sobě mají blízko. Vypadá takto váš dekolt? Jestli ano, jste dokonalá žena. A pokud ne, klíčová je stejně především vaše spokojenost, čert vem vědecké tabulky!

Zdroje: (1) www.nypost.com/2023/02/20/plastic-surgeons-report-spike-in-gen-z-cosmetic-procedures/, (2) www.journals.lww.com/prsgo/Fulltext/2023/01000/Aesthetic_Characteristics_of_the_Ideal_Female.39.aspx, (3) www.goodhousekeeping.com/health/wellness/a24984/facts-about-breasts/






Celkem 0 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat