Správný způsob sprchování opravdu existuje

24.05.2023 | Zdraví

Jemnější pokožka a zdravější, krásnější vlasy? Žádný problém! Při sprchování dodržujte tyhle zásady!

Tak pochopitelně, že se můžete sprchovat stylem, který vám vyhovuje, ale jisté hygienické tipy zaručují, že se vaše pleť nebo vlasy promění k lepšímu.

Nic se nemá přehánět

Sprcha je každodenním rituálem pro mnoho lidí, ovšem nadměrný kontakt pokožky s vodou pleť vysušuje a zbavuje ji ceramidů, což zase přispívá k vysušování a svědění. Co se týče ideální teploty vody, tak ta by neměla být horká. Abyste se ujistili, že jste to pochopili správně, otočte kohoutkem a zkontrolujte zrcadlo nad umyvadlem: Pokud se za minutu nebo dvě úplně zamlží, na teplotě vody uberte. Horká H2O totiž narušuje kožní bariéru, stejně jako stání v proudu, které je delší než deset minut.

Jaké mýdlo použít?

Sledujte složení výrobků. Většina dermatologů doporučuje hledat výrazy jako „hypoalergenní“ a „bez vůně“. Tyto produkty pravděpodobně obsahují méně dráždivých složek. A jak byste se měli postarat o své vlasy?

Kondicionér jako zbytečnost?

Vlasy si myjte pouze tehdy, pokud to skutečně potřebují (jsou zplihlé a mastné). Nikdo se dobrovolně nechce zbavovat přírodních olejů! Vlasy si našamponujte dvakrát, neboť teprve v druhém kole se vlas dostatečně otevře. Poté aplikujte následnou péči – kondicionér. Ten uzavírá kutikulu a vyhlazuje vlasový stvol, čímž usnadňuje rozčesávání vlasů.

V jakém pořadí se mám umýt?

Takže, pouštíte vodu. Co teď? Jemně si rozčešte vlasy, dokud jsou suché, důkladně je namočte a nalijte si do dlaně šampon. Vmasírujte ho do pokožky hlavy a opláchněte. Postup opakujte. Poté naneste kapku kondicionéru (podle délky vlasů) do spodních dvou třetin vlasů, opět opláchněte.

Holení a očista intimních oblastí

Pracujte od obličeje přes krk až k patám. Je důležité umýt všechny části těla, včetně podpaží, chodidel, nohou a soukromých oblastí, protože se v těchto místech mohou hromadit bakterie a pot. Na intimní oblasti používejte pouze gely a mýdla s odpovídajícím pH. Jestli se potřebujete oholit, využijte toho, že je vaše pokožka teplá, vlhká a bez přebytečného mazu, který může ucpat žiletky. (Čepel měňte každých šest použití, zvlášť pokud trpíte na zarůstání chloupků.) Místo tření ručníkem si tělo jemně osušte a do pokožky zapracujte pleťové mléko. Tradá, můžete vyrazit do světa!

Zdroje: názor autora - cleý článek






Celkem 0 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat