Beauty jídla pro dokonale zářivou pleť

Skutečná krása vychází zevnitř. Na tomhle rčení něco je, protože to, co každý den jíme, má zásadní vliv na naši pleť a její proces stárnutí. Máme pro vás jedenáct kosmetických potravin, které vám pomohou dosáhnout krásné pleti.

Naše kůže je zrcadlem duše. Každý, kdo se dlouhodobě stravuje nezdravě a udržuje nezdravý životní styl, obvykle dostane „účet“ poměrně rychle. Následkem je bledá pleť, pupínky, zarudnutí a zánět. K jasné a zářivé pleti můžete proto vždy dojít ze zdravé a vyvážené stravy.

Beauty potraviny jsou potraviny s vysokým obsahem antioxidantů. Slouží jako lapače radikálů a chrání naši pokožku před poškozením buněk a souvisejícím procesem předčasného stárnutí. Tyto potraviny působí na naši pokožku jako posilovače krásy a energetické balíčky zevnitř. To posiluje naše buňky. Naše pleť nám za to poděkuje jasnou, zářivě krásnou, pevnou a zářivou pletí.

Jak získat zdravou pleť

Je proto třeba se vyhýbat silně zpracovaným jídlům s vysokým obsahem tuku a cukru, které spouštějí v těle zánětlivé reakce a následně se projevují v podobě pupínků nebo mastné pleti. Cukr se dokonce považuje za „zabijáka kolagenu“, protože když se glukóza naváže na kolagen, dojde k jeho zničení. Výsledek: proces stárnutí pokožky se urychluje, pleť je bledá a vrásčitá. Vyvážená rostlinná strava se spoustou syrové zeleniny a malým množstvím masa se proto důrazně doporučuje a je nejen klíčem k větší pohodě, ale také k hladké a zářivé pleti.  

Avokádo

Avokádo je vitaminová bomba. S vitaminy A, C, D a E posiluje avokádo imunitní systém, naše kosti a chrání naše buňky. Má pozitivní vliv na zdraví našeho srdce a je bohaté na karotenoidy a silné antioxidanty, díky kterým odhánějí volné radikály. Vitamin E a mononenasycené mastné kyseliny pomáhají pokožce udržovat její tonus a hrají důležitou roli při opravě buněk, což pomáhá předcházet vráskám a dalším známkám stárnutí. Vitamin C obsažený v avokádu je zodpovědný za tvorbu elastinu a kolagenu.

Lesní plody a jahody

Mají pozitivní vliv na naše kognitivní schopnosti i na naši buněčnou obnovu. V létě můžeme dokonale využít naši místní nabídku lesních plodů, jako jsou maliny, rybíz a jahody. Všechny jsou extrémně bohaté na antioxidanty, a proto jsou ideální pro zářivou pleť. Borůvky rozproudí váš mozek a také jsou bohaté na antioxidanty, které nás chrání před volnými radikály a podporují léčbu klíčových problémů souvisejících s věkem. Goji obsahují vysokou dávku vitaminů A, C a E a také velké množství antioxidantů, které nás chrání před oxidativním stresem. 

Granátové jablko

Pro svou krásnou barvu a tvar granátové jablko vždy představovalo mládí a krásu. Granátová jablka mají pozoruhodně vysoký obsah antioxidantů a protizánětlivých fytonutrientů. Granátová jablka jsou bohatá na vlákninu, draslík a vitamin C. Sekundární vitaminy a rostlinné látky prý také zabraňují odbourávání tělu vlastní kyseliny hyaluronové, která je důležitým vazačem vlhkosti, a podporují tvorbu kolagenu. To dělá z granátového jablka perfektní kosmetické jídlo pro zářivou pleť.

Kapusta

Pro svůj vysoký obsah cenných ingrediencí je to král mezi zelím. Díky vysokému obsahu živin je kapusta obzvláště bohatá na antioxidanty. Kromě řady vitaminů a minerálů chrání před volnými radikály především vysoký obsah vitaminů A a E.

Špenát

Špenát je bohatý na vitaminy A, C a D. Obsahuje četné vitaminy, minerály, antioxidanty a fytochemikálie. To vše vám dává kondici a posiluje imunitní systém. Obsažené vitaminy C a E, kyselina listová, selen a betakaroten chrání před infekcemi a jsou také považovány za vitaminy krásy. Špenát zároveň dokáže snížit chuť k jídlu, napomáhá detoxikaci a díky svému anti-aging efektu zajišťuje zářivou pleť.

Luštěniny, ořechy a semena

Luštěniny, ořechy a semínka obsahují mnoho živin, které jsou prospěšné pro náš buněčný metabolismus a tím i pro čistou pleť. Pokud chcete mít plnější a svěží pleť, měli byste je vnímat jako doplňkové doplňky ve vaší každodenní stravě, protože jsou skutečným koktejlem krásy pro pokožku. Plná zinku jsou například slunečnicová a dýňová semínka. Jádra jsou důležitá pro náš buněčný růst a regulují produkci kožního mazu.

Kokosový olej

Jeho četné antioxidanty přirozeně chrání naši pokožku před poškozením životního prostředí. Při vnější aplikaci kokosový olej zjemňuje pleť a má hydratační, zpevňující a antibakteriální vlastnosti. Díky tomu je kokosový olej dokonalým produktem proti stárnutí.

Kakao

Syrové kakaové boby mají celou řadu pozitivních složek a jsou plné antioxidantů, hořčíku, zinku a vitaminu C. Kakao podporuje funkce srdce a mozku a je považováno za zabijáka stresu a zlepšovače nálady. Kakao je bohaté na hořčík, železo, chrom, který má pozitivní vliv na stavbu kostí a růst buněk. Mělo by prý podporovat tvorbu nových kožních buněk, což podporuje hojení ran a mělo by vyhlazovat vrásky. Polyfenoly obsažené v kakau zachycují volné radikály a působí jako přirozená ochrana proti stárnutí, která zpomaluje stárnutí pleti.

Vlašské ořechy

Vlašské ořechy jsou perfektní kosmetickou svačinou. Poskytují cenný vitamin E, což je špičkový antioxidant. Dostatečný přísun vitaminu E podporuje tvorbu kolagenu a dodává pleti svěží a mladší vzhled. Vitamin E má také pozitivní vliv na zdraví vlasů. Vlasy rostou rychleji, vypadají pevnější a lesklejší.

Zdroj: www.pharmeasy.in/blog/did-you-know-these-foods-can-do-wonders-to-your-skin/ - celý článek






Celkem 0 komentářů

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Bramboráky

(1 hlasů)

Želví maso

(2 hlasů)

Rizoto

(1 hlasů)

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat