Bambucké máslo patří i na vlasy

03.07.2023 | Zdraví

Pořád hledáte nějaký zázračný přípravek, který by zkrotil vaše krepaté a suché kadeře? Sáhněte po bambuckém másle. Je nejen účinným kondicionérem!

Bambucké máslo pochází z původního, divoce rostoucího afrického stromu, který produkuje drobné mandlové plody s oříškem uvnitř. Historie bambuckého másla jako neocenitelného produktu péče o pleť sahá až do starověkého Egypta. Traduje se, že na něj nedala dopustit samotná královna Kleopatra. A oprávněně. Víte, co bambucké máslo dělá s vlasy?

Chrání před volnými radikály

Bambucké máslo obsahuje vitaminy A a E, které pomáhají chránit buňky těla před volnými radikály. (Když se volné radikály spárují s tělesnými elektrony, mohou poškodit buňky a proteiny ve vlasech a pokožce.)

Ulevuje od svědění

Šampon s bambuckým máslem, který se dá zakoupit v každé drogerii, lze použít ke zvlhčení suché a svědivé pokožky hlavy. Zároveň ulevuje od podráždění. Při pravidelném používání pak dokáže změkčit a oživit poškozené vlasy.

Hydratuje

Bambucké máslo je přírodní tmel, který lze použít k boji proti suchým a lámavým vlasům. Uzamyká v nich totiž vlhkost! S pomocí bambuckého másla mohou být i vaše vlasy uvolněnější, hydratované a zdravější – po celý rok.

Zpomaluje stárnutí

Bambucké máslo stimuluje produkci kolagenu a tím zpomaluje stárnutí pleti i vlasů, a to zvlášť na krku, oblasti, jež je na známky stárnutí nejvíce náchylná. Když si tedy myjete vlasy, nezapomeňte věnovat extra péči oblasti na zátylku. Tak vaše prameny zůstanou pružné, zářivé a vyživené.

Zmírňuje následky tepelných stylingů

Bambucké máslo se vstřebává přímo do vlasového stvolu, aniž by zanechávalo pocit mastnoty. Jakmile se „ukotví“, okamžitě začne poskytovat ochranu před tepelně založenými stylingovými nástroji, jako jsou fény, žehličky a natáčky.

Blokuje sluneční paprsky

Bambucké máslo obsahuje přírodní SPF, jež chrání vlasy před slunečními ultrafialovými paprsky, což je skvělé nejen pro jedince s tenkými a slabými vlásky, jejichž pokožka hlavy je náchylná ke spálení sluncem. Už teď jste si bambucké máslo zamilovali? Zkuste ho v té nejčistší formě – nerafinované a 100% čisté. Máslo rozehřejte v dlaních, naneste jej na pokožku hlavy nebo vlasy a nechte alespoň 20 minut vstřebat. Poté by měl následovat oplach šetrným šamponem.

Zdroje: www.stbotanica.com/blog/how-bamboo-extract-is-the-next-good-thing-for-longer-and-stronger-hair






Celkem 0 komentářů

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Čočka na kyselo

(3 hlasů)

Bramboráky

(1 hlasů)

Langoše

(1 hlasů)

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat