Nesporné výhody polštáře z paměťové pěny

Jak si kdo ustele, tak si lehne. A jak si podepře hlavu, tak se vyspí! Polštář z paměťové pěny poskytuje hlavě dokonalou oporu. Také vyrovnává páteř, proto může být „lékem“ na bolavá záda. Navíc odpuzuje roztoče, dlouho vydrží a snadno se udržuje.

Světový den spánku jako tradičně připadá na 17. března. Jak se slaví? No asi v posteli! Cílem této události je upozornit na přínosy kvalitního nočního odpočinku a rozšířit povědomí o problémech souvisejících s jeho nedostatkem (1). Alfou i omegou dobrého spánku jsou dozajista lůžkoviny, které z každého poležení mohou udělat pětihvězdičkový relaxační zážitek. Když už jsme u nich, jaký máte polštář? Co byste řekli na ten paměťový?

Spěte jako astronaut

Tento polštář je z paměťové pěny, což je syntetický materiál vynalezený před více než půl stoletím americkým Národním úřadem pro letectví a vesmír, který je známý pod zkratkou NASA (2). Tato chytrá pěna reaguje na teplo i tlak těla, čímž mu poskytuje absolutní oporu a pohodlí. Pro tuto  schopnost byla zpočátku používána ke konstrukci sedadel vesmírných lodí, ovšem brzy se začala využívat i k výrobě různých druhů lůžkovin, a to včetně matrací a polštářů, které jsou dnes mimořádně oblíbené. A důvody jsou zřejmé!

Blaho pro celý pohybový aparát

Polštář s paměťovou výplní se dokonale přizpůsobí tvaru hlavy a podepře ji ve zdravé a optimální poloze, přičemž vyrovná i páteř a uvolní napětí. To umožní tělu náležitou relaxaci a regeneraci. Vyrovnaná poloha spánku předchází bolestem zad, krku i hlavy, ovšem příznivě ovlivňuje i dýchací cesty. Díky neomezenému proudění vzduchu do plic se tak minimalizuje riziko chrápání i vzniku spánkové apnoe (3). Ráno se budete cítit jako znovuzrození!

Bakterie, vy spěte jinde!

Paměťové polštáře zpravidla bývají hypoalergenní, což znamená, že brání růstu bakterií, plísní a roztočů. Ve srovnání s peřím, vlnou nebo bavlnou neuvolňují žádné chmýří, které by zbytečně dráždilo. Pro alergiky je tohle svatý odpočinkový grál! Tyto měkké a přizpůsobivé lůžkoviny jsou navíc odolné a chlubí se snadnou údržbou. Jejich výšku si můžete sami nastavit – stačí odebrat potřebné množství pěny. Některé „modely“ dokonce obsahují i chladivý gel, což se hodí nejen v létě.

Zdroje: (1) www.cs.wikipedia.org/wiki/Světový_den_spánku, (2) www.thewhitewillow.in/blogs/news/advantages-of-using-a-memory-foam-pillow, (3) www.ecosa.com.au/blog/post/why-a-memory-foam-pillow-gives-better-sleep.html?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=cs&_x_tr_hl=cs&_x_tr_pto=sc






Celkem 1 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat