Podmáslí rozhodně patří na pleť

Říká se mu „cmar“, koupíte ho v každém obchodě, a když ho celé nevypijete, lze ho použít na pokožku. Řeč je o podmáslí. Tušíte, proč se hodí jako základ pleťových masek?

Zná ho snad úplně každý. Podmáslí coby mléčný výrobek vzniká jako druhotný produkt při stloukání másla. Alternativně se vyrábí také kysáním mléka. Střeva ho milují, stejně jako mozek i pokožka. Tady jsou důvody!

Propůjčuje zářivost

Za zářivou pleť se označuje pokožka, která je vyčištěna do hloubky a má přirozený lesk – bez ohledu na tón pleti. Pokud jde o podmáslí, je bohaté na kyselinu mléčnou a také přírodní probiotikum. Není žádným tajemstvím, že se kyselina mléčná nachází ve většině kosmetických produktů na trhu. Používá se totiž především pro své exfoliační schopnosti (rozpouští látky, které drží odumřelé kožní buňky pohromadě), redukuje první známky stárnutí, jako jsou vrásky i pigmentové skvrny, a v neposlední řadě sjednocuje tón pleti.

Hloubkově čistí

Už nemusíte vyhazovat tisíce korun za drahou kosmetiku. Podmáslí funguje jako vynikající čisticí prostředek, který se používá k intenzivnímu odstraňování nečistot a vyživování pokožky. Jeho obsah kyseliny mléčné vyžene veškerou špínu a prach, jež se usazují v nejvnitřnějších pórech pokožky. Vadí-li vám jeho zápach, přidejte pár kapek růžové vody, která tento odér zmírní.

Redukuje jizvy

V případě, že máte skvrny po akné nebo jizvičky, které nejsou ani staré, ani hluboké, pak pravidelné používání podmáslí oceníte. Má totiž adstringentní vlastnosti, a to opět pro obsah kyseliny mléčné. Stačí jej nanést na vatový tamponek a aplikovat přímo na vybraná místa.

Působí proti akné

Nepříjemné pupínky jsou minulostí, pokud máte tuto zázračnou přísadu v lednici. Pro léčbu akné si na obličej a krk připravte směs podmáslí a gramové mouky. Nechte působit, dokud tato přírodní maska nezaschne, a jemně ji omyjte. V žádném případě si obličej nedrhněte. Masku aplikujte každý druhý den po dobu jednoho měsíce. A buďte důslední. Nečekejte, že pupínky zmizí přes noc, chce to špetku trpělivosti.

Vypíná pleť

Čas zastavit nelze, stejně jako povislou kůži. Naštěstí je tu podmáslí. Smíchejte přiměřené množství tohoto mléčného produktu s nadrcenými ovesnými vločkami, kurkumou, vaječným bílkem a práškem z pomerančové kůry. Díky této kombinaci se pleť bude cítit napnutá a zpevněná. Opakujte každý druhý den po dobu jednoho měsíce a připravte se na své mladší já!

Zdroje: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7029383/ - celý článek






Celkem 1 komentářů

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat