Cvičení pro zlepšení sexuální výkonnosti

08.06.2022 | Zdraví

Co má společného cvičení a sex? Vlastně úplně všechno! Pokud máte problém se vzrušením, únavou nebo slabým vyvrcholením, zaměřte se na tyhle účinné cviky. Zlepší váš milostný život o 200 procent!

Když se řekne „postelové cvičení“, každý si ihned vybaví Kelegovy cviky (1), které zlepšují vytrvalost a kontrolu tím, že tonizují a posilují svaly pánevního dna. Kegely se doporučují nejen ke zmírnění a léčbě zdravotních problémů pánve, ale také k vytunění sexuálního života a silnějších orgasmů. Nejsou však jediné, o kterých se v souvislosti se sexem mluví. Čemu by se každý, kdo si chce v posteli maximálně užít, měl (ideálně pravidelně) věnovat (2)?

Dřepy

Zná je každý, jsou lehce proveditelné a mohou se cvičit kdekoli. Dřepy zvyšují průtok krve do pánevní oblasti, takže povzbuzují libido, jsou spojencem intenzivnějších orgasmů, posilují spodní část těla, flexibilitu a vytrvalost. Postavte se vzpřímeně na zem a nohy rozkročte na šířku beder – prsty směřují dopředu. Nepřeklánějte se!

Výpady

Výpady taktéž zvyšují průtok krve do pánevní oblasti a tím zlepšují sexuální prožitky. Obecně jsou skvělé pro budování síly, vytrvalosti, mobility, rovnováhy a stability jádra, formují stehna a hýždě. Vrchní část těla by měla být rovná, břicho stažené a pánev podsazená. Ramena mějte uvolněná, směrem vzad, následně vykročte vpřed s jednou nohou tak, aby byla nakonec obě kolena v úhlu 90 stupňů, váhu držte v patách.

Kliky

Kliky poskytují zvýšenou vytrvalost, posilují horní část těla a jádro (core). Pokud se zavážete k jejich pravidelnému provádění, všimnete si rozdílu ve vaší schopnosti udržet se déle aktivní i ve fyzicky náročnějších polohách, u kterých obyčejně odpadáváte. Počáteční polohou je vzpor na rukou břichem k zemi. Dlaně dejte zhruba na úroveň ramen a umístěte je trochu dál od sebe. Ruce propněte a o zem se opírejte špičkami nohou.

Superman

Je důležité věnovat velkou pozornost svalům, které jsou během sexuální aktivity neustále natahovány a namáhány (především ty břišní). Jaký cvik posiluje střed těla, zlepšuje stabilitu, držení trupu, posiluje spodní břicho a chrání vnitřní orgány a páteř? No přece superman. Lehněte si na břicho s nataženýma nohama a vzpažte ruce. S výdechem aktivujte střed těla a zvedněte ruce, hlavu, hrudník a nohy pár centimetrů nad zem. V horní pozici se můžete na pár sekund zastavit, následně se s nádechem vraťte do výchozí polohy. Nevyhovuje-li vám superman, cvičte plank (prkno).

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK555898/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5960035/






Celkem 0 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat