Růžová voda nesmírně prospěje vlasům

Ekzém na pokožce hlavy, nadměrná produkce mazu, lupy nebo pomalý růst. I tyto potíže pomůže vyřešit růžová voda. A pokud vám ukápne i na obličej, zpomalí tvorbu vrásek!

Růžová voda je prospěšnou součástí kosmetických rutin již celá staletí (1). Už jste si pořídila tu svoji? S její pomocí můžete napravit poškozené vlasy a docílit bezchybné pokožky. V čem tkví tajemství tohoto zkrášlujícího pokladu?

Co kapka, to dávka pozitiv

Jak výstižně napovídá název, tato mocná tekutina vzniká namáčením, louhováním a šetrnou parní destilací růžových okvětních lístků. A protože právě růže má pověst léku i elixíru mládí, jde o naprosto jedinečný produkt. Z četných studií vyplývá, že bojuje proti zánětům, detoxikuje a zpomaluje stárnutí. Rovněž obnovuje přirozené pH pokožky, přičemž ji celkově zklidňuje a regeneruje. Zároveň přispívá k léčbě akné (1, 3). Ano, růžové ošetření pleti v mnoha směrech prospívá. I hříva si ale přijde na své!

Stop suchosti a lámavosti

Každý, kdo má lámavé, suché a kudrnaté vlasy, může těžit z hydratačních schopností růžové vody. Nedoporučuje se pouze osobám alergickým na květiny, neboť jim může způsobit podráždění. Ideální frekvence aplikace zhruba třikrát týdně (2). Co všechno vám to může přinést?

Sbohem, otravné lupy

Protizánětlivé působení tohoto prostředku pomáhá při ekzémech i lupence, která postihuje pokožku hlavy. Adstringentní vlastnosti růžové vody zabraňují i nadměrné produkci mazu a snižují tvorbu lupů. Zmíněný produkt obsahuje neskromné množství vitaminů A, B3, C a E, které ke zlepšení kvality koruny krásy nepochybně přispívají. Zdravé prostředí vlasové pokožky je klíčem také k prevenci problémů s růstem a vypadáváním. Růžová voda ho nepochybně zajišťuje (2). Vyzkoušíte ji?

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4737971/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3586833/, (3) www.biomedcentral.com/articles/10.1186/1476-9255-8-27






Celkem 1 komentářů

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Čočka na kyselo

(3 hlasů)

Želví maso

(2 hlasů)

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat