Aktivní odpočinek pro regeneraci unaveného těla po cvičení

08.02.2022 | Zdraví

Taky to znáte? Makáte tak tvrdě, že vás všechno bolí a na další trénink už nemáte tolik energie?

V tom případě musíte nechat svoje svaly zregenerovat, než se pustíte do dalšího tréninku. Ale máme pro vás dobrou zprávu, můžete regenerovat i aktivně. 

Střídavé koupele

První tip ode nás se vám bude líbit, je totiž nejen pro lepší regeneraci svalů, ale má super účinky i na celulitidu, to prostě chcete. Jsou to střídavé koupele, kdy na sebe pouštíte střídavě teplou a studenou vodu. Zní to trošku drasticky, ale věřte, že až to jednou dvakrát zkusíte, tak si na to zvyknete a budete nadšení. Super na tom je, že to můžete dělat z pohodlí domova a nic moc k tomu nepotřebujete. Stačí jít po tréninku do sprchy a střídat teplou a studenou vodu v poměru 60 : 15 vteřin. Pro začátek vyzkoušejte 3 opakování a potom, co si zvyknete, opakování navýšíte na 5x a více.

Masáž

Naše další rada se vám taky bude líbit. Jde totiž o masáže. Aby to mělo ten správný efekt, tak byste měli vyhledat masáž, která bude hloubková. Můžeme doporučit hhajské masáže. Masérky působí na energetické tlakové body a uvolňují tak svaly, klouby i šlachy. Ale pozor, doporučujeme pouze pro ty otrlejší.

Saunování

Další zázrak pro lepší regeneraci je saunování, při kterém navíc posílíte imunitu, zlepší se vám pleť a budete mít lepší náladu.

Jóga

Další zaručenou možností pro lepší a rychlejší regeneraci je dlouhodobé cvičení jógy. Při józe jde především o správné dýchání, díky kterému dochází k rozvolňování svalů. Je to dlouhodobá investice, která se vám vrátí i jinak, než jen lepší regenerací.

Na závěr musíme zmínit to nejdůležitější a to je SPÁNEK, takže nezapomínejte chodit spát včas a dostatečně dlouho. Regenerujete tak nejen svaly, ale celé tělo.

Zdroj: Johanka Mo, https://www.self.com/story/best-activities-for-active-recovery-day, https://www.anytimefitness.com.au/blog/health-wellbeing/active-rest-essential-get/






Celkem 1 komentářů

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Špenátová omeleta

(34 hlasů)

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat