Malé změny pro velkolepě zdravý životní styl

Chcete zhubnout a hledáte způsob, jak docílit své vysněné postavy co nejrychleji?

Mám tu pro vás bezpečný návod, jak zhubnout zdravě a rychle, abyste si udrželi své výsledky a abyste nad svým jídelníčkem zároveň nemuseli tolik přemýšlet.

Jezte v klidu a vědomě

Jíst rychle a u toho dělat spoustu dalších věcí, to opravdu není správná cesta, vaše tělo si totiž neuvědomí, že jste něco snědli, protože mozku trvá cca 20 minut, než zaregistruje pocit sytosti. Pokud do sebe tedy naházíte oběd během 5 minut a ještě koukáte, čím byste to korunovali, spořádáte ve finále mnohem více jídla, než skutečně vaše tělo potřebuje. Nadměrný příjem stravy pak může být překážkou nejen v hubnutí, ale rovněž vést k rozvoji dalších zdravotních problémů souvisejících s nadváhou a obezitou.

Vyměň limonádu za obyčejnou vodu

Sladké limonády jsou tou nejhorší volbou nápoje, zbytečně do těla dáváme vysoké množství cukru bez jakékoli sytící schopnosti. Jedna velká láhev ochucené minerálky v sobě skrývá cca 60 g cukru. Z pohledu zdravého životního stylu není ideální stavět pitný režim na sladkých minerálkách, proto raději sáhněte po vodě, ideálně po filtrované vodě. Pokud ti obyčejná voda nechutná, zkus si do ní vymačkat trochu citronu, nebo limetku.

Přidej do svého jídelníčku více zeleniny

Denně bychom měli sníst alespoň 500 g zeleniny. Zelenina obsahuje zdraví prospěšné vitaminy, minerální látky, antioxidanty a je bohatá na vlákninu, která navozuje pocit sytosti a podporuje funkci střev.

Udělejte si přes den čas pro sebe

Odpočinek a relaxace jsou totiž pro zdraví a optimální výkon nezbytné – prostě bez pořádně regenerace to nepůjde tak dobře, jak by mohlo. 

Zkuste si zameditovat, projít se, věnovat čas dechovému cvičení, sedněte si ven do parku a chvilku jen buďte, nebo si přečtěte knížku. Důležité je na chvíli vypnout a věnovat se něčemu, co vám dělá radost.

Dbejte na kvalitní spánek

To nejlepší na konec, spánek je nejen veledůležitou součástí zdravého životního stylu. Pokud není kvalita spánku optimální, negativně se to projeví na našem zdraví. Nastavte si pravidelný spánkový režim, 2 hodiny před spaním se vyhýbejte modrému světlu (obrazovkám telefonu, PC a televizi).

Zdroj: Názor autora, myparla.com/what-is-a-healthy-lifestyle/, healthline.com






Celkem 1 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat