Dovolená se dá lehce skloubit s pohybem

29.07.2021 | Zdraví

Dovolená pro velké množství Čechů znamená dobré jídlo a především válení se u moře. Pokud je ale tato skutečnost odlišná od zaběhlých činností, které děláte přes pracovní vytížení, může vám to způsobit potíže. Ve dnech volna, pokud je ještě navíc horko, se do cvičení nikomu nechce. Extrémní přejídání a nulový pohyb zkrátka nevěstí nic dobrého.

Pohyb po celý den

Nemusí se jednat o žádné velké sportovní výkony. Léto je ale dobrý čas, kdy začít s pravidelnou pohybovou aktivitou, a vytvořit si tak návyk, díky kterému budete zdravější a spokojenější se svým tělem. Pohyb není jen o tom na hodinu či dvě zatnout zuby a něco vykonat, abyste mohli být zbytek dne pasivní. Pohyb to je dynamické sezení, protažení několikrát denně nebo třeba vyjít schody do patra místo použití výtahu či dojít ze zastávky pěšky. Stačí jen chtít, možností je přehršel.

Všude to jde, když se chce

Pokud patříte mezi milovníky vody, není nic jednoduššího, než si dát několik temp ve vodě. Je to ideální pohyb i pro ty, kteří sportu běžně neholdují a dokážou tak spálit mnoho kalorií. Procházky po městě udělejte jen o trochu delší a pak si budete moct jídlo více vychutnat. Opravdu se dlouhých procházek nebojte, je to vůbec to nejlepší, co můžete pro své tělo na dovolené udělat. Ideálním pomocníkem v pohybu může být také zapůjčení šlapadla, či jiných pomůcek, při kterých je potřeba fyzické síly. Pro ještě větší pohodlí a relaxaci můžete zkusit jógu, která moc kalorií nespaluje, ale ve větším teple se jednoznačně zapotíte více, než je zvykem.

Pro větší sportovní nadšence existuje mnoho variant, z nichž je nejoblíbenější jízda na kole. Vypůjčení kola a objevování místních krás, jde ruku v ruce se spalováním příslušných kalorií, které byste jinak přes dovolenou spíše nabírali. Z procházek si můžete udělat menší túru anebo vyrazit běhat ráno či večer, samozřejmě zde záleží na počasí, protože v extrémních teplotách se sport opravdu nedoporučuje.

Pravidelný pohyb, půl zdraví

Jednoduše řečeno, čas dovolených není pouze o jídle a pití, ale také o tom zrelaxovat se, vypnout od běžných povinností a zažít něco nového. Pokud je pro vás dovolená pouze synonymem přejídání se a nicnedělání, nejsme si jisti, zdali je to ten správný přístup. Nicméně i tak vše záleží na vás a vašich podmínkách či rozhodnutích, které podniknete. Nezapomínejte však na to, že pravidelný pohyb je půl zdraví.

Autor: Johanka Mo, verywellfit.com






Celkem 1 komentářů

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Bramboráky

(1 hlasů)

Rybí karbanátky

(4 hlasů)

Kuřecí maso s rýží

(1 hlasů)

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat