Naučte se pít dostatek čisté vody

14.07.2021 | Zdraví

Základní složkou lidského organismu je voda, tudíž není divu, že ji musíme tělu neustále dodávat. V našem podvědomí je zafixováno množství dva litry tekutin denně, nicméně lékaři většinou uvádějí litr a půl. Tak kde je ten pověstný zlatý střed?

Litr a půl je však minimum denní potřeby člověka. Přestože z každého média slýcháme „pijte dostatek tekutin“, mnozí toto doporučení nedodržují. Pijí až v případě žízně. To je však pozdě, v tu chvíli je organismus již dehydrovaný. Patříte mezi tyto lidi? Zapomínáte pít, či nemáte žízeň? Snažte se to změnit, zabráníte veškerým zdravotním obtížím. Přečtěte si o pozitivních účincích vody a o negativech vyplývajících z jejího nedostatku. Třeba vám  ukážou správnou cestu.

Voda tlumí bolest

Voda představuje životně důležitou sloučeninu vodíku a kyslíku. Tlumí bolesti kloubů a především hlavy. První otázku, kterou vám lékař položí při bolestech hlavy, je: „Pijete dostatek vody?“ Bolesti hlavy skutečně vznikají z důvodu špatného pitného režimu.

Voda podporuje mozkovou činnost 

Lidské tělo se skládá především z vody (cca 60 %), tudíž je i základní stavební látkou každého orgánu. Mozek je dokonce tvořen z 85 % vody. Proto musíme stále pít, aby nám to dobře myslelo. S tím souvisí i schopnost správné činnosti mozku. Při úbytku vody v těle se zhoršuje soustředění a krátkodobá paměť. Tudíž nedostatek tekutin je i důvodem každodenní únavy.

Voda, věrný přítel při redukci váhy

Voda je důležitá při redukci váhy, bez ní to vskutku nejde. V dostatečně zavodněném těle je krev mnohem více okysličená a tělo tak účinněji přeměňuje tuky na energii. Nedostatek vody způsobuje vyšší ukládání tělesného tuku, protože voda pomáhá tuky pálit.

Voda vylučuje odpadní látky a chrání imunitu

Čím více vody vypijete, tím více se vyloučí odpadních látek z organismu. Voda brání především chronickým obtížím, které způsobují zácpu a močové i ledvinové kameny. Navíc díky vodě udržuje tělo svou teplotu, což je nezbytné především při sportu. Pokud nebudete při zvýšené fyzické zátěži dostatečně pít, může dojít k přehřátí organismu a k jeho celkovému kolapsu. Voda souvisí dokonce i s chorobami. Díky dehydrataci jsou buňky zesláblé, tudíž jsou i mnohem náchylnější k mnoha nemocem. Chraňte proto svou imunitu vodou.

Voda, indikátor krásné pokožky

V neposlední řadě jde voda ruku v ruce s krásou, zdravou pletí a jemnou pokožkou. Pokud nepijete, kůže je suchá, šedivá a rychleji tvoří vrásky.

Zapracujte tedy na své imunitě, zdraví, kráse, pozitivním myšlení a zdravějším životním stylu. Vždyť k tomu potřebujete pouze vodu.

Autor: Johanka Mo, healthline.com






Celkem 1 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat