Ranní ptáče rozhodně dál doskáče

30.06.2023 | Zdraví

Většina z nás ve všední den vstává tak, aby si byla jista, že v rychlosti stihne vyrazit včas do práce. Ovšem mnohem lepší by bylo, kdybychom si ráno „věnovali“ půlhodinku navíc. Proč?

Existuje několik důvodů. Jednak odbouráme zbytečný shon a stres (však si jej v práci užijeme až dost) a jednak také…

… budeme mít dost času na přípravu zdravé snídaně.

Snídaně je základ. Samozřejmě můžeme v rychlosti popadnout nějaký rohlík nebo nasypat do misky vločky a pak je za pobíhání po bytě zhltnout. Ale pokud si na první jídlo dne vyšetříme dostatek času, nejenže budeme moci jíst v klidu a pomaleji, ale neodbudeme ani přípravu. Dodáme svému organismu mnohem kvalitnější pokrm.

… budeme mít lepší náladu během dne.

Když se vynervujeme hned poránu, jaký asi budeme mít den? Není lepší dopřát si na začátku dne dostatek času, abychom nebyli hned ve stresu, že nestíháme? Věřte, že budete-li v pohodě ráno, bude i celý váš den mnohem lépe „naladěný“.

… budeme mít čas na sebe.

Zvláště pokud jste rodiče malých školáků, skládá se vaše ráno především ze snahy jim vše nachystat a vypravit je do školy. Na sebe pak už moc času nemáte, mnohdy se rodiče ani nenasnídají. Zkuste vstát půl hodiny před dětmi a věnovat těchto 30 minut převážně sobě.

… stihneme si zacvičit.

Fyzická aktivita ráno pěkně nastartuje náš organismus, takže budeme mít po cel den více energie. A 20 až 30 minut nám bude bohatě stačit. Ať už zvolíte běhání, pilates nebo třeba rotoped, rozhodně se takto strávený čas vyplatí.

Zdroj: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7492403/






Celkem 0 komentářů

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat