Komentáře k článku

Mohl by tedy pan kardilog jmenovat jeden jediný lék, který není nebezpečný a nemá žádné vedlejší účinky ? Myslím si naopak, že aspirin patří mezi ty nejméně nebezpečné a nejlepší, co na nachlazení a záněty při dodržování správného dávkování funguje nejlíp. funguje nejlíp. 19.01.2023

Antonín

Petr 19.01.2023

Proti bolesti užívejte ibuprofen.

balcin 19.01.2023

není nic lepšiho

Ivan Babůrek 19.01.2023

Zpráva o riziku užívání aspirinu (v Česku je to acylpyrin) nebo jiného léku obsahujícího kyselinu salicilovou je poměrně stará. Ve Velké Británii je již asi 30 let nedoporučován k užití pro nezletilé. Kromě toho, že snižuje horečku, také snižuje krevní srážlivost. Používal se tedy k léčení některých kardiovaskulárních potíží. Při laickém použití může jiné naopak zhoršit. Při snižování horečky může zase alternativní paracetamol způsobovat poškození jater. Takže nulové riziko neexistuje a vždy je dobré dbát rad zkušeného lékaře.

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat