Přírodní ventil pro odtok přebytečné vody z těla

Lidské tělo může čas od času zadržovat vodu. Způsobuje to stres, velký příjem soli, hormonální změny, nedostatek cvičení, a dokonce i užívání některých léků. Ale nemějte strach. Tohoto problému se zbavíte čistě přírodní cestou. Takhle!

Zadržování vody v těle neboli retence je jednou z příčin, proč se kde komu nedaří zhubnout nebo udržet si optimální váhu. Trápí vás otoky a stagnující ručička na váze? Stačí pár tipů a hned na tom budete lépe!

Diuretické potraviny

Jedním ze způsobů, jak můžete zmírnit zadržování vody, je vyplachování vody přebytečné, a to s pomocí diuretických potravin. V obchodě sáhněte po hroznech, dýni, artyčoku, okurkách, celeru, rajčatech nebo řepě.

Semínka fenyklu

Semena fenyklu jsou také užitečná, pokud jde zadržování vody. A v podstatě se jedná o tip „dva v jednom“, neboť jejich přísun dokonce snižuje krevní tlak. Budete potřebovat lžíci semen fenyklu a trochu vody. Nejprve povařte dva šálky vody a poté do ní přidejte semínka. Zakryjte hrnec a takto ponechte několik minut. Následně sceďte a roztok vypijte – ideálně každý den, nebo do zlepšení situace.

Pampeliškový čaj

Zadržování vody může být výrazně zmírněno pomocí bylinkových čajů, z nichž se vyloženě nabízí pampeliška. Vzhledem k tomu, že jde o diuretikum, pomáhá z ledvin vypláchnout toxiny a přebytečnou sůl. Takže, jak na to? Horkou vodou zalijte lžičku sušených listů pampelišky a zakryjte hrnek. Nechte 5 až 10 minut louhovat a vypijte. Tuto léčbu byste měli opakovat 2 až 3 krát denně, abyste se přebytečné vody co nejdříve zbavili.

Jablečný ocet

Další možnou léčbou, která se používá k potlačení zadržování vody, je kúra s jablečným octem. Kyselá povaha jablečného octa může pomoci doplnit hladiny draslíku při snižování množství sodíku ve vašem těle. Také reguluje hladinu pH v těle a je užitečný při odstraňování přebytečné vody. Jednoduše vmíchejte polévkovou lžíci jablečného octa do šálku vody a poté pijte. Zvládnete to ráno a večer?

Voda

Opravdu potřebujete pít více vody, když vaše tělo uchovává tekutiny? Častá otázka. Ano, samozřejmě. Pitná voda způsobí, že budete častěji chodit „na malou“, což může pomoci vašim ledvinám při zbavování se nadbytečného sodíku. Pokud se nedostatečně hydratujete, játra mají pro své fungování ztížené podmínky. A to ovlivňuje ledviny. Proto vypijte 6 až 8 sklenic vody denně – pochopitelně i teď v zimě.

Zdroj: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7900032/ - celý článek






Celkem 0 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat