Nízkoalkoholické víno je v prevenci rakoviny lepší

Červené víno je velmi zdravý nápoj, když je konzumován pravidelně v malém množství. Dvě deci révového moku z modrých hroznů denně prospívají srdci, cévám a díky vysokému obsahu antioxidantů jsou i prevencí rakoviny. Ovšem britští onkologové teď přišli s prohlášením, že ještě výhodnější je pít nízkoalkoholické druhy červených vín. Jsou v prevenci rakoviny účinnější.

Malé množství vína totiž obsahuje tolik alkoholu, že ještě nemá zhoubný vliv na tělo. Ale naopak vyšší dávky etanolu způsobují v těle různá poškození a mohou zvyšovat riziko rakoviny. Kdo vsadí tedy na nízkoalkoholické typy vín, udělá jen líp.

Prospěšnější pro zdraví jsou vína s obsahem alkoholu kolem deseti procent než ta, která mají v sobě etanolu čtrnáct procent.

Podle nového výzkumu se riziko rakoviny sníží o sedm procent víc, pokud člověk pije denně 250 mililitrů vína s obsahem deset procent etanolu a nikoli vína s obsahem čtrnáct procent.

„Může se zdát, že takové snížení rizika je poměrně malé, ale na riziko rakoviny v populaci v globálním měřítku to může mít docela radikální vliv,“ uvedla pro BBC doktorka Rachel Thompsonová ze Světového fondu pro výzkum rakoviny.






Celkem 1 komentářů

joycleprell
03.03.2011

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat