Prostreno.cz

Báječný skořicový čaj je v dnešní době trendy

I v tekuté verzi dokáže skořice hotové zázraky. Voňavý čaj pomůže s hubnutím, úpravou krevního tlaku a regulací škodlivého cholesterolu. Také nakopne mozkové funkce a vyřeší problém s nadýmáním.

Že se skořice hodí jenom na pečení? Ale kdepak! To byste možná nevěřili, jak trendy je dnes skořicový čaj, běžně známý jako Dalchini Chai. Vzhledem k jeho pozoruhodným schopnostem se asi není čemu divit. Budete další, kdo mu přijde na chuť?

Vítaná antioxidační vzpruha

Je prokázáno (1), že konzumace tohoto nápoje může významně zvýšit hladinu antioxidantů v organismu a naopak snížit úroveň zánětlivých markerů. Neutralizační účinek pomáhá chránit tělo i před oxidačním stresem, který poškozuje buňky a přispívá tak k rozvoji celé řady onemocnění (2). Budete-li skořicovou medicínu užívat pravidelně, dočkáte se i normalizace tlaku a regulace škodlivého cholesterolu (3).

Podpory při cukrovce není nikdy dost

Pokud jste člověk, který kvůli diabetu potřebuje mít hladinu cukru v krvi pod kontrolou, může pro vás být každodenní popíjení tohoto čaje ideálním prostředkem (4). Také si jím vylepšíte zdraví mozku a kognitivní funkce (5), což je další přínosný vedlejší účinek.

Štíhlejší pas prostě chcete

Se skořicí jde hubnutí jako po másle. Napadlo by to asi málokoho, přesto je to tak. Její pozoruhodné zeštíhlující schopnosti se uplatní zejména při ztrátě tuku v oblasti pasu, jak dokazují odborné výzkumy (6). Útlejší křivky ještě před začátkem plavkové sezony? Kdo by se něčemu takovému bránil!

Sbohem, otravné nadýmání!

Dopřejte svému trávicímu systému přesně to, co potřebuje. Uklidňující polibek tohoto voňavého nápoje v břiše opět nastolí ztracenou harmonii. Předpokládá se (7), že jeho konzumenti méně trpí obtížemi, jako je nadýmání, zácpa a plynatost. Zároveň posiluje imunitní systém (8) a významně omezuje pravděpodobnost rakoviny (9), přičemž ulevuje od obtěžujících příznaků premenstruačního syndromu a tlumí menstruační bolesti (10). Teď už asi chápete, v čem tkví kouzlo skořicového čaje, že?

Zdroje: (1) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33066854/, (2) www.medicalnewstoday.com/articles/324863#effects, (3) www.cdnsciencepub.com/doi/abs/10.1139/Y07-080#.WGqkpGQrLhM, (4) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17924872/, (5) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19433898/, (6) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30144878/, (7) www.pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/jf970548y, (8) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/8834832/, (9) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5896244/, (10) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30396627/





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat