Kdo by si z dětství nepamatoval Míšu dezert? Je lehký, krémový a sladký tak akorát. Jistě potěší nejen děti, ale i mlsné dospělé. Navíc si ho můžete klidně připravit ve fitness verzi. Jak na to?
Míša dezert
Ingredience na 4 porce
1 balení čokoládového pudingu
30 g čokoládového proteinu
15 g kakaa
½ balení kypřícího prášku
agáve sirup nebo jiné sladidlo
2 vejce
50 ml mléka
300 g tvarohu
150 g ricotty
30 g vanilkového proteinu
100 g hořké čokolády
10 g kokosového oleje
Postup
1 Troubu předehřejte na 175 °C. Nejdříve je potřeba si připravit korpus. V míse smícháme sypké suroviny. Konkrétně pudinkový prášek, protein, kakao, sladidlo dle volby a kypřicí prášek. Poté k nim přidáme i vejce, mléko a postupně vytvoříme těsto. To nalijeme do dortové formy vyložené pečicím papírem a pečeme přibližně 20 minut.
2 Korpus necháme vychladnout a poté jej natrháme na menší kousky, kterými vyplníme připravené skleničky. Pro přípravu krému stačí smíchat tvaroh, ricottu a vanilkový protein. Hotový krém rovnoměrně naneseme na těsto do skleniček.
3 Čokoládu společně s kokosovým olejem roztopíme ve vodní lázni nebo v mikrovlnce. Průběžně mícháme, aby se čokoláda nepřipálila. Nakonec ji nalijeme na vršek dezertu a rozprostřeme lžičkou. Dezert nakonec necháme ztuhnout v lednici.
Zdroj: www.aktin.cz/misa-dezert-ve-sklenicce-aneb-svacina-plna-bilkovin, názor autora