Připomeňte si léto s dezerty z letního ovoce

Letní sezóna sice skončila, ale i babí léto si lze létem ještě zpříjemnit. Jak? V podobě ovocných dezertů. A co do nich dát? Od šťavnatých jahod až po sladké meruňky – letní ovoce je plné vitamínů a chutí, které dokážou vyladit jakýkoli dezert na vyšší úroveň. V tomto článku se podíváme na několik jednoduchých receptů na dezerty s letním ovocem, které osvěží a potěší každého.

Jahodový koláč s vanilkovým krémem

Tento jednoduchý jahodový koláč je ideální volbou na odpolední kávu. Kombinace křehkého těsta, jemného vanilkového krému a čerstvých jahod vás zaručeně nadchne.

Ingredience

200 g hladké mouky

  • 100 g másla
  • 50 g cukru
  • 1 žloutek
  • 500 g čerstvých jahod
  • 1 balíček vanilkového pudinku
  • 500 ml mléka
  • 2 lžíce cukru

Postup:

  1. Připravte těsto z mouky, másla, cukru a žloutku. Vytvořte kouli, zabalte do fólie a nechte odpočinout v lednici asi 30 minut.
  2. Těsto rozválejte a přeneste do formy. Propíchejte vidličkou a pečte při 180 °C asi 15 minut.
  3. Mezitím uvařte vanilkový pudink podle návodu a nechte vychladnout.
  4. Po upečení korpus potřete vanilkovým pudinkem a ozdobte čerstvými jahodami. Před podáváním nechte chvíli v lednici.

Meruňkový crumble

Tento jednoduchý dezert si zamilujete pro jeho rychlou přípravu a lahodnou kombinaci křupavého těsta s měkkými meruňkami.

Ingredience:

  • 500 g meruněk
  • 100 g hladké mouky
  • 100 g másla
  • 50 g cukru
  • 50 g ovesných vloček

Postup:

  1. Meruňky nakrájejte na poloviny a rozložte do zapékací formy.
  2. Smíchejte mouku, cukr a ovesné vločky. Přidejte studené máslo a vytvořte drobenku.
  3. Drobenku nasypte na meruňky a pečte v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 25 minut, dokud není povrch zlatavý a křupavý.

Borůvkový cheesecake

Cheesecake s čerstvými borůvkami je osvěžující a krémový dezert, který potěší každého milovníka sladkostí.

Ingredience:

  • 200 g sušenek
  • 100 g másla
  • 500 g smetanového sýra
  • 200 ml smetany
  • 100 g cukru
  • 1 vanilkový lusk
  • 200 g čerstvých borůvek

Postup:

  1. Rozdrťte sušenky a smíchejte s rozpuštěným máslem. Směs vtlačte do formy a dejte na 10 minut do lednice.
  2. Smíchejte smetanový sýr, cukr a vanilku. Přidejte smetanu a jemně promíchejte.
  3. Nalijte směs na sušenkový základ a ozdobte borůvkami. Nechte cheesecake alespoň 2 hodiny v lednici.

Tyto jednoduché dezerty jsou skvělou volbou pro letní dny, kdy si chcete dopřát něco sladkého, ale zároveň lehkého a osvěžujícího. Využijte sezónního ovoce a užijte si lahodné kombinace chutí.

Zdroje: www.consumerreports.org/frits-vegetables/healthy-summer-fruits-and-vegetables/, www.consumerreports.org/fruits-vegetables/healthy-summer-fruits-and-vegetables/,  www.delicious.com.au/recipes/collections/gallery/20-healthy-ish-dessert-recipes-for-summer/kn6ur61s,  https://www.delicious.com.au/recipes/collections/gallery/20-healthy-ish-dessert-recipes-for-summer/kn6ur61s, Názor autora






Celkem 0 komentářů

Reklama

Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat