Pečená máslová dýně se žampiony

Máslová dýně je ne příliš používanou sestrou té klasické oranžové s názvem hokaido. A je to velká škoda. Protože ta máslová nabízí nepřeberné množství použití.

Máslová dýně Butternut má krásný tvar – na jedné straně je užší a směrem dolů se rozšiřuje do bambule. Dosahuje od jemně našedlých po zářivě oranžové odstíny. Uvnitř plodu naleznete sytě oranžovou, velmi chutnou dužinu. Hodí se do polévek, k pečení i do kompotů. Ať zvolíte úpravu v troubě nebo na pánvi, neprohloupíte. Je to rychlá a chutná příloha k masu nebo lehká, zdravá a dietní večeře.

Ingredience:

  1. 1 máslová dýně
  2. 100 g dušené šunky Clever
  3. 100 g žampionů
  4. 70 g cukety
  5. 50 g čedaru
  6. 1 jarní cibulka
  7. 1 lžíce olivového oleje Billa Bio
  8. 1 lžíce ghí
  9. Zelená petrželka dle chuti
  10. Sůl a pepř

Postup přípravy:

  1. Nejprve si rozkrojíme dýni, pomocí lžíce vydlabeme semínka a dáme ji na plech vyložený pečicím papírem. Poté potřeme olivovým olejem a pečeme při 200 stupních 50 minut.
  2. Mezitím si nakrájíme žampiony i šunku a orestujeme vše na ghí. Poté přidáme na kostičky nakrájenou cuketu, a nakonec jarní cibulku. Vše restujeme 5 minut.
  3. Dýni po upečení pomocí lžíce vydlabeme tak, aby nám zůstal cca 0,5 – 1 cm okraj. Upečenou dýni smícháme s připravenou žampionovou směsí a důkladně osolíme i opepříme.
  4. Nakonec dýni osolíme, naplníme připravenou směsí a posypeme nastrouhaným čedarem. Pečeme posledních 5 minut. Před podáváním posypeme nasekanou zelenou petrželkou. Dobrou chuť.

Zdroj: www.cs.wikipedia.org/wiki/Dýně, názor autora






Celkem 0 komentářů

Reklama

Tip na snídani

Lívance nadýchané

25min
(1 hlasů)

Snídaňové muffiny

45min
(12 hlasů)

Špenátová omeleta

30min
(36 hlasů)

Velké jablkové palačinky

45min
(20 hlasů)
Více tipů
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat