Vláčný banánový chlebíček s velkou dávkou bílkovin

06.10.2023 | Výživa

Pokud hledáte chutný a výživný recept, jak začít den, pak je tento pokrm přesně to, co potřebujete. Tento vláčný a zdravý banánový chlebíček, který kombinuje sladkou chuť zralých banánů se silou bílkovin, se rychle stane stálicí mezi vašimi oblíbenými dezerty. Jak si ho připravit doma?

Banánový chlebíček

Ingredience na 4 porce

3 zralé banány, rozmačkané

2 vejce

1/4 hrníčku řeckého jogurtu

1/4 hrníčku medu nebo javorového sirupu

1 lžička vanilkového extraktu

1 1/2 hrníčku celozrnné mouky

1/2 hrníčku proteinového prášku (vanilka nebo vámi preferovaná příchuť)

1 lžička jedlé sody

1/2 lžičky prášku do pečiva

1/2 lžičky soli

1/2 lžičky mleté skořice

1/4 lžičky muškátového oříšku (nepovinné)

1/4 hrníčku nasekaných ořechů (například vlašských ořechů nebo mandlí)

½ hrníčku čokoládových peciček

Postup

1 Předehřejte troubu na 175 °C a vymažte formu o rozměrech 23x13 cm tukem. Poté ji vysypejte trochou celozrnné mouky, aby se těsto nepřichytilo.

2 V míse smíchejte rozmačkané banány, vejce, řecký jogurt, med (nebo javorový sirup) a vanilkový extrakt. Dobře promíchejte, dokud se všechny přísady zcela nespojí. V jiné míse prošlehejte celozrnnou mouku, proteinový prášek, jedlou sodu, kypřicí prášek, sůl, skořici a muškátový oříšek (pokud používáte).

3 Směs suchých ingrediencí postupně přidávejte do tekuté směsi a míchejte, dokud se nespojí. Dávejte pozor, abyste to s mícháním nepřehnali. V případě potřeby v této fázi vmíchejte nasekané ořechy.

4 Těsto na banánový chlebíček nalijte do připravené formy a rovnoměrně ho rozetřete. Pečte v předehřáté troubě přibližně 50–60 minut. Doba pečení se může lišit, proto chlebíček raději sledujte.

5 Po upečení vyjměte banánový chléb z trouby a nechte ho asi 10 minut vychladnout. Poté jej vyndejte a přendejte na mřížku, aby rovnoměrně vychladl. Po vychladnutí nakrájejte proteinový banánový chléb na silné plátky.

Zdroj: www.hellospoonful.com/chocolate-chip-protein-banana-bread-one-bowl/, názor autora






Celkem 0 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat